Foto: 2022/slotenmaker-Amsterdam.jpg

Slotenmakers bieden veel meer dan hulp bij het openen van een slot

Door het slot te laten vervangen door een slotenmaker wordt de kans op een inbraak in huis aanzienlijk verkleind.

Guido van Loon 15 Juni 2022

Niet alleen bij een buitensluiting kan het slim zijn een slotenmaker in Amsterdam, Rotterdam of bijvoorbeeld Den Haag in te schakelen. Er zijn veel meer situaties waarin een slotenmaker kan helpen problemen op het gebied van sloten en de inbraakbeveiliging van je woning te verhelpen. Mogelijk zijn de bestaande sloten op ramen en deuren in huis niet goed bestand tegen de inbraakmethodes die inbrekers tegenwoordig gebruiken. Door het slot te laten vervangen door een slotenmaker wordt de kans op een inbraak in huis aanzienlijk verkleind. Daarbij kan een slotenmaker adviseren over extra aanpassingen aan de inbraakbeveiliging thuis, om de kans op inbraken te verkleinen. Denk bijvoorbeeld ook aan de optie om een alarmsysteem te installeren.

Geschikte slotenmaker vinden in de regio

De afgelopen jaren werd meermaals gewaarschuwd voor de activiteiten van malafide slotenmakers in Nederland. Zij bieden vooraf geen prijsindicatie, waardoor de consument achteraf verrast wordt door een veel te hoge rekening. Betaalt men de rekening niet, dan dreigt een slotenmaker al snel het geplaatste slot weer te verwijderen. Diverse televisieprogramma’s hebben hier aandacht aan besteed. Locksmith Amsterdam is een betrouwbare, bonafide slotenmaker die op verschillende plekken actief is. Dit platform werkt uitsluitend met slotenmakers die een VOG hebben kunnen overleggen aan deze organisatie en die officieel staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Daarbij wordt op de website van dit platform helder vermeld wat je ongeveer betaalt voor het laten openen van een slot.

Inbraakbeveiliging van woningen verbeteren

Zoals reeds werd aangehaald zijn er verschillende manieren waarop de inbraakbeveiliging van een woning te verbeteren is. Het vernieuwen van sloten is er een voorbeeld van; ook een alarmsysteem installeren helpt. Aangeraden wordt om bij het vervangen van sloten te kiezen voor een SKG-gekeurd slot. Stichting Kwaliteit Gevelbouw is een onafhankelijke partij, die de sloten test op hun weerstand bij de meest gebruikte inbraakmethodes. De kans op een succesvolle inbraak is kleiner bij een SKG-gekeurd slot met twee of drie sterren. Slotenmakers kunnen hier meer over vertellen.

Alarmsysteem in huis laten installeren

Naast een verbetering van de sloten op ramen en deuren, loont het om een alarmsysteem te plaatsen. Datzelfde geldt voor het installeren van camera’s. Dit kan al een relatief simpele deurbel met camera zijn. In de praktijk blijkt dit inbrekers in veel gevallen af te schrikken. Alarmsystemen kunnen naar eigen inzicht worden ontworpen. Slotenmakers raden aan om bij het ontwerpen van zo’n systeem na te gaan, welke pad een inbreker zou volgen bij een inbraakpoging. Op basis hiervan kan vervolgens doelgericht voor verbeteringen in de inbraakbeveiliging van een woning worden gezorgd. Kwetsbaar is niet alleen een deur met een verouderd slot, maar bijvoorbeeld ook een raam grenzend aan een plat dak.

Reacties