Foto: 2022/Wat-is-er-belangrijk-voor-veilige-sloten.jpg

Wat is er belangrijk voor veilige sloten?

Om je waardevolle spullen te beveiligen tegen inbrekers is het belangrijk om je woning goed te beveiligen.

Guido van Loon 05 Maart 2022

Dit begint natuurlijk allemaal bij het plaatsen van goede sloten. Maar hoe weet je nou aan welke eisen een goed slot moet voldoen? Helaas beschikt niet iedereen over de kennis die je nodig hebt om te zien of het slot op je deur veilig is. Gelukkig kun je hiervoor een slotenmeester om advies vragen. Weet je niet waar je een slotenmaker moet vinden? Geen zorgen, want de beste slotenmakers vind je tegenwoordig gewoon online. Zorg er dan wel voor dat je specifiek zoekt naar slotenmakers in jouw directe omgeving. Zoek bijvoorbeeld op slotenmaker in Gouda, en kies degene die het beste bij jou past. Op deze manier zorg je ervoor dat de slotenmaker snel bij jou aanwezig kan zijn. En vergeet ook vooral niet dat je bij een slotenmaker niet alleen terecht voor de sloten van je woning, maar ook voor de sloten op je auto of kluis.

Het slot heeft een SKG keurmerk

Het SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Deze stichting test sloten, en geeft ze vervolgens een cijfer. Deze cijfers kunnen variëren van 1 tot 3, waarvan 3 de allerbeste kwaliteit gegarandeerd. De sloten worden onder andere getest op sterkte, duurzaamheid en veiligheid. Een slot met drie sterren kan ervoor zorgen dat het ongeveer vijf minuten langer duurt om je huis binnen te dringen. De meeste inbrekers hebben deze tijd niet, en zullen na enkele minuten opgeven. Wil jij je huis dus optimaal beveiligen? Dan is het slim om expliciet te kiezen voor een SKG slot met 3 sterren. Weet je niet zeker wat voor soort slot je moet hebben? Maak je geen zorgen, want een professionele slotmeester heeft vaak zijn eigen slotwerk. Dit slotwerk voldoet overigens ook aan zeer hoge eisen, waardoor de veiligheid wordt gewaarborgd.

Het slot is verzonken in de deur

Wil je écht veilige sloten? Dan moeten ze verzonken zijn in de deur. Wanneer jouw slot namelijk niet verzonken is in de deur, kunnen inbrekers een makkelijke truc gebruiken om binnen te dringen. Met een schroevendraaier wordt er een schroef in het slot gedraaid, en ze draaien net zolang door tot de schroef uit het slot steekt. Vervolgens breken ze hem af, en zijn ze binnen enkele minuten in je woning. Deze truc wordt ook wel de cilinder trekmethode genoemd. Een verzonken slot is daarom zeer belangrijk. Is het slot in jouw deur niet verzonken? Dan is het slim om direct een slotenmaker in te schakelen. Je wilt dit probleem natuurlijk snel oplossen, en daarom is het slim om specifiek op zoek te gaan naar een slotenmeester in de buurt. Voeg daarom jouw woonplaats toe aan de zoekterm. Bijvoorbeeld: slotenmaker in Gouda. Op deze manier zorg je ervoor dat de sleutelmaker snel bij jou aanwezig kan zijn om het probleem te verhelpen.

Kies voor een slot met meerpuntsluiting

Een slot met meerpuntsluiting is veiliger dan een normaal cilinderinsteekslot. Zelf merk je weinig van de verandering, maar voor inbrekers is dit slot een ware nachtmerrie. Een meerpuntsluiting staat namelijk op minimaal vijf punten in verbinding met het kozijn, en wordt daardoor op meerdere plekken vergrendeld. Dit betekent dat het nagenoeg onmogelijk is om het slot snel te forceren. Natuurlijk kun je er ook nog voor kiezen om extra sloten toe te voegen aan je voordeur. Denk bijvoorbeeld aan een ketting of kierhouder. Twijfel jij over welk slot het beste bij jou en je woning past? Schroom dan niet om een slotenmeester om hulp te vragen!

Reacties