Foto: 2016/Plissehordeur-mug.jpg

8 Tips tegen muggen

Fijne zomeravonden worden vaak bruut verstoord door een hardnekkig en gemeen stekend zoemend beestje: De Mug. Lees hier 8 tips voor rustige zomeravonden.

De zomer staat te trappelen om zijn intreden te doen. De barbecues worden ontdaan van stof. De groene aanslag wordt van tegels gespoten. Er wordt flink gesnoeid en de tuinmeubels komen weer tevoorschijn. Alles voor fijne zomeravonden in de tuin.

Lees hier 8 handige tips voor rustige zomeravonden.

Tip 1 Horren: Voorkomen is beter dan genezen

Dat is een oud spreekwoord dat zeker van toepassing is op het gebied van muggenbulten. Je moet er voor zorgen dat je niet geprikt wordt. Het gebruik van horren en hordeuren voorkomt dat de mug het huis binnen komt. De techniek op het gebied van insectenwering heeft de laatste jaren een toevlucht genomen. Zag je vroeger van die onhandige pendeldeuren of hordeuren met een veer die om de haverklap openklapte. Nu zie je mooi afgewerkte luxe plisséhordeuren. Een plissehordeur is zeer duurzaam, gaat jaren mee en is zeer doelgericht. Voor meer informatie kijk op www.plissehordeurenwebshop.nl.

Tip 2 ingepakte armen en benen

Zorg voor lange mouwen en lange broekspijpen (geen linnen), want muggen steken het liefst op een blote huid. Met lange kleding verhinder je de mug om te steken.

Tip 3 uitroken die muggen

Wierook, sigaren, smeulende barbecues, sigaretten, kortom alles wat rookt en walmt helpt tegen muggen. Muggen hebben een gruwelijke hekel aan rook. En wij hebben een gruwelijke hekel aan muggen, dus roken we ze graag uit.

Tip 4 Go electric

De elektrische vliegenmepper heeft doorgaans nodig:
- twee AA-batterijen
- een vervelende mug
- een behendige bediener.

Let wel op bij de aanschaf van zo’n mepper dat het metalen rooster niet te grof is, want muggen zijn slanke wezentjes. Bij een grof rooster piepen ze er handig tussendoor en dat willen we natuurlijk niet. Mooie bijkomstigheid is dat het muggenvangen calorieën verbruikt, wel zo fijn na een uitgebreide barbecue.

Tip 5 zweet maskeren, aan de pillen

Vitamine B helpt onder andere om je zweetgeur, waar de mug op af komt, te veranderen waardoor je niet lekker genoeg ‘ruikt’ voor onze vijanden. Bij alle drogisterijen kun je tegenwoordig vitamine B kopen. De universiteit van Wageningen doet hier nog uitgebreid onderzoek naar, maar het kan nooit kwaad om het te proberen. Baat het niet dan schaadt het niet is ons motto.

Tip 6 tuin opruimen

Muggen leggen hun eitjes in stilstaand water. Dus loop een rondje in de tuin en speur naar volgelopen plantenbakken, regentonnen, voederbakjes, emmers, vogelbadjes en keer deze om zodat de muggenlarven niet uit kunnen komen.

Tip 7 oma’s tip

In grootmoederstijd legde men een doekje gedrenkt in azijn op tafel. De muggen blijven op afstand door die vieze lucht. Ook helpt azijn als je gestoken bent tegen de jeuk van de muggenbult.

Tip 8 oorlogsvijand van de mug

Zie je een langpootmug? Niet doodslaan! Sterker nog ga ‘m zoeken en breng ‘m levend naar je slaapkamer. Dit is namelijk na de mens de aardsvijand van de mug. Nadat het donker is, worden steekmuggen binnen een uur verslonden door de langpootmug. Vanaf nu is de langpootmug onze beste vriend!

Reacties