8 Tips tegen muggen

Fijne zomeravonden worden vaak bruut verstoord door een hardnekkig en gemeen stekend zoemend beestje: De Mug. Lees hier 8 tips voor rustige zomeravonden.

19 Juni 2016

De zomer staat te trappelen om zijn intreden te doen. De barbecues worden ontdaan van stof. De groene aanslag wordt van tegels gespoten. Er wordt flink gesnoeid en de tuinmeubels komen weer tevoorschijn. Alles voor fijne zomeravonden in de tuin.

Lees hier 8 handige tips voor rustige zomeravonden.

Tip 1 Horren: Voorkomen is beter dan genezen

Dat is een oud spreekwoord dat zeker van toepassing is op het gebied van muggenbulten. Je moet er voor zorgen dat je niet geprikt wordt. Het gebruik van horren en hordeuren voorkomt dat de mug het huis binnen komt. De techniek op het gebied van insectenwering heeft de laatste jaren een toevlucht genomen. Zag je vroeger van die onhandige pendeldeuren of hordeuren met een veer die om de haverklap openklapte. Nu zie je mooi afgewerkte luxe plisséhordeuren. Een plissehordeur is zeer duurzaam, gaat jaren mee en is zeer doelgericht. Voor meer informatie kijk op www.plissehordeurenwebshop.nl.

Tip 2 ingepakte armen en benen

Zorg voor lange mouwen en lange broekspijpen (geen linnen), want muggen steken het liefst op een blote huid. Met lange kleding verhinder je de mug om te steken.

Tip 3 uitroken die muggen

Wierook, sigaren, smeulende barbecues, sigaretten, kortom alles wat rookt en walmt helpt tegen muggen. Muggen hebben een gruwelijke hekel aan rook. En wij hebben een gruwelijke hekel aan muggen, dus roken we ze graag uit.

Tip 4 Go electric

De elektrische vliegenmepper heeft doorgaans nodig:
- twee AA-batterijen
- een vervelende mug
- een behendige bediener.

Let wel op bij de aanschaf van zo’n mepper dat het metalen rooster niet te grof is, want muggen zijn slanke wezentjes. Bij een grof rooster piepen ze er handig tussendoor en dat willen we natuurlijk niet. Mooie bijkomstigheid is dat het muggenvangen calorieën verbruikt, wel zo fijn na een uitgebreide barbecue.

Tip 5 zweet maskeren, aan de pillen

Vitamine B helpt onder andere om je zweetgeur, waar de mug op af komt, te veranderen waardoor je niet lekker genoeg ‘ruikt’ voor onze vijanden. Bij alle drogisterijen kun je tegenwoordig vitamine B kopen. De universiteit van Wageningen doet hier nog uitgebreid onderzoek naar, maar het kan nooit kwaad om het te proberen. Baat het niet dan schaadt het niet is ons motto.

Tip 6 tuin opruimen

Muggen leggen hun eitjes in stilstaand water. Dus loop een rondje in de tuin en speur naar volgelopen plantenbakken, regentonnen, voederbakjes, emmers, vogelbadjes en keer deze om zodat de muggenlarven niet uit kunnen komen.

Tip 7 oma’s tip

In grootmoederstijd legde men een doekje gedrenkt in azijn op tafel. De muggen blijven op afstand door die vieze lucht. Ook helpt azijn als je gestoken bent tegen de jeuk van de muggenbult.

Tip 8 oorlogsvijand van de mug

Zie je een langpootmug? Niet doodslaan! Sterker nog ga ‘m zoeken en breng ‘m levend naar je slaapkamer. Dit is namelijk na de mens de aardsvijand van de mug. Nadat het donker is, worden steekmuggen binnen een uur verslonden door de langpootmug. Vanaf nu is de langpootmug onze beste vriend!

Reacties
Anderen bekeken ook

Horren

HorrenIedereen is gek op de zomer. Lange dagen, warm weer, heerlijk genieten van de buitenlucht met vrienden… Maar er is één groot nadeel aan de zomer waar iedereen het er wel over eens is: de plotselinge toename van insecten. Tijdens uw feestelijke barbecue kunt u behoorlijk veel last ondervinden van vliegen en ander ongedierte. Maar niet alleen buiten, ook binnen kan dit bijzonder vervelende gevolgen hebben. Met name muggen zorgen ’s zomers voor veel overlast.Gelukkig bestaat er al geruime tijd een handige oplossing voor dit fenomeen, namelijk het plaatsen van horren op plekken waar insecten uw woning binnen kunnen dringen. Horren vormen een effectief schild tegen vrijwel alle soorten ongedierte, daarnaast heeft een hor ook nog eens een licht zonwerende werking. Helaas kijken veel mensen tegen het plaatsen van een hor op, omdat vooral de goedkope varianten nu niet bepaald fraai ogen. Besteedt u veel zorg aan zowel het interieur als het exterieur van uw woning, dan is een hor vaak een doorn in het oog om te aanschouwen.Gelukkig gaan we allemaal met de tijd mee en zijn er nu vele mooie opties beschikbaar, die op esthetisch aantrekkelijke wijze zorgen voor een effectieve barrière tegen insecten en ander ongedierte. U kunt daarnaast ook nog eens kiezen tussen meerdere systemen, zo bieden wij een uitgebreid assortiment aan klemhorren, inzethorren en speciaal voor uw deuren de zogeheten plissé deuren. Een klemhor is handig, indien u de hor niet helemaal vast wilt zetten. Door middel van vaste klemveren wordt de hor vastgezet op de rand van het kozijn. Een inzethor werkt volgens een vergelijkbaar principe, u kunt de hor er dus gemakkelijk uitklikken indien u deze niet wilt gebruiken. Een plissé deur vormt een fraaie beschermlaag, die u middels een railsysteem open en dicht kunt doen. U hoeft dus niet meer bang te zijn, dat uw kinderen of huisdieren weer eens dwars door de hor naar buiten rennen, omdat u de hor gemakkelijk opzij kunt doen.Wilt u meer informatie over onze hor systemen? Neem dan een kijkje op de website, of neem gerust contact met ons op om de vele mogelijkheden voor u te bespreken. Horren, zien en kopen! Bekijk hier ons assortiment van plissé deuren, klemhorren en inzethorren.

Van Berchum Zonwering