4 redenen voor dakrandbeveiliging op je plat dak

Heb je een plat dak? Dan is het verstandig en veilig om te kiezen om voor een hekwerk of dakrandbeveiliging. Lees hier 4 keer waarom.

Guido van Loon 31 Oktober 2019

Platte daken komen veel vaker voor dan we waarschijnlijk zouden verwachten. Sowieso tref je ze veel aan op schuurtjes en garages of overkappingen, maar er worden tegenwoord ook steeds meer woningen gebouwd met platte daken. Voordeel hiervan is namelijk dat de muren in de kamer ook recht zijn en je dus veel meer ruimte binnen hebt dan wanneer je met een schuin dak (en schuine wanden) te maken hebt.

Veel mensen met een plat dak maken de keuze voor dakrandbeveiliging. De belangrijkste redenen om hiervoor te kiezen zijn optimale veiligheid, perfect gebruiksgemak en volledige gemoedsrust. Een dakrandbeveiliging wordt vaak toegepast in de vorm van een vast hekwerk. Dit is bovendien op de meeste platte daken relatief eenvoudig makkelijk aan te brengen. Je kunt hier meer over lezen op Dakrandbeveiliging.nl. Wat zijn de voordelen van permanente dakrandbeveiliging?

1. Veilige omgeving

Op veel platte daken zien we tegenwoordig airconditioning, afzuigingsystemen en zonnepanelen. Deze systemen hebben uiteraard ook onderhoud nodig, en het dak zelf natuurlijk ook. Met een dakrandbeveiliging zorg je dat er een permanente veilige omgeving is voor iedereen die op het platte dak moet werken.

2. Montage zonder verankering

Het voordeel is dat de dakrandbeveiliging niet verankerd hoeft te worden in je dak. Zo worden lekkages van je dak voorkomen en kan het hekwerk relatief eenvoudig worden gedemonteerd, mocht dat nodig zijn. De meeste platte daken bieden echter genoeg ruimte voor het aanbrengen van een permanente dakrandbeveiliging.

3. Veel keuzevrijheid

Vaak kan de dakrandbeveiliging helemaal aangepast worden aan de eigen situatie. Denk daarbij aan de vormgeving van het hekwerk, de hoogte van de dakrandbeveiliging en de inpasbaarheid in jouw situatie. Ook is het mogelijk om op een bestaande dakrand een verhoogde dakrandbeveiliging te monteren.

4. Gebruiksvriendelijk

Een van de belangrijkste pluspunten is de gebruiksvriendelijkheid die een hekwerk biedt. Op zich is het plat dak door een permanente dakrandbeveiliging een relatief veilige omgeving geworden.

Meer lezen over je dak?

Daklekkage zelf repareren
Soorten dakbedekking
Dakkapel: plaatsen, prijzen en kosten

Reacties