Foto: 2018-04/inboedelverzekering-kiezen-tips.jpg

Een inboedelverzekering kiezen? Hier moet je op letten

Betrek je binnenkort een nieuwe woning, dan is het aanschaffen van een goede inboedelverzekering van belang.

Je inboedelverzekering dekt eventuele schade aan de inboedel van je woning. Hoe hoger de waarde van de inboedel, hoe hoger de mogelijke schadeclaim. Het is van groot belang om de juiste inboedelverzekering aan te schaffen voor jouw inboedel. Let hierbij dan ook op de volgende zaken:

De waarde van de inboedel

Het uitgekeerde bedrag bij schade verschilt per inboedel verzekeraar. Ook verschilt het per gebeurtenis of je wel of niet gedekt bent. Zo ben je bij de Centraal Beheer inboedelverzekering uitgebreid verzekerd voor schade door diefstal en inbraak. Ook brand, storm en waterschade worden goed gedekt. Per gebeurtenis kan de dekking verschillen. Bij diefstal van zogeheten diefstalgevoelige spullen, zoals laptops en smartphones, ben je verzekerd tot 35.000 euro. Dat is meestal ruimschoots voldoende om je losse spullen te dekken.

De waarde van specifieke items

Heb je nou specifieke waardevolle spullen in de woning, dan kun je overwegen om deze items extra te verzekeren. Je zou hier bijvoorbeeld een aparte kostbaarheden verzekering voor af kunnen sluiten. Veel verzekeraars werken namelijk met een gelimiteerd verzekerd bedrag. Dit bedrag kan vaak wel, tegen betaling van extra premie, wat uitgebreid worden. Er zijn dus mogelijkheden genoeg om in overweging te nemen.

Korting op je inboedelverzekering

Er zijn een aantal maatregelen die je kunt nemen die kunnen leiden tot korting op je inboedelverzekering. Preventieve maatregelen zoals het Politiekeurmerk Veilig Wonen of brandmelders kunnen bijvoorbeeld bijdragen aan het kortingsbedrag. Natuurlijk hangt ook dit weer af van de verzekeraar waar je jouw inboedelverzekering bij afgesloten hebt.

Verzekeren in de vorm van een pakket

Ben je de eigenaar van de woning? Dan kan het in je voordeel werken om je woning verzekeringen af te sluiten in de vorm van een pakket. Dit houdt in dat je al je woonverzekeringen bij dezelfde verzekeraar afsluit. Zo heb je bij een eigen woning bijvoorbeeld ook een opstalverzekering nodig. Voeg je inboedel- en opstalverzekering samen onder eenzelfde pakket om de totale premie kosten wat te verlagen. De korting die je hierop kan krijgen is afhankelijk van de uiteindelijke verzekeraar waar je de verzekeringen bij afsluit.

Vergelijken is besparen

Neem altijd de tijd om voldoende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Niet alleen kan je dit flink besparen in de kosten, het kan je ook een betere dekking opleveren. Iedere verzekeraar werkt nou eenmaal met zijn eigen voorwaarden en de ene kan net wat beter bij je passen dan de andere.

Reacties