Foto: De-goedkoopste-inboedelverzekering-voor-studenten

De goedkoopste inboedelverzekering voor studenten

In Nederland zijn een heel aantal verzekeringen verplicht. De inboedelverzekering hoort daar niet bij.

Guido van Loon

Desondanks maken mensen die er wel een hebben afgesloten er regelmatig gebruik van. Het is wellicht de meest nuttige verzekering die niet verplicht is. Studenten zien het belang van een inboedelverzekering nogal eens over het hoofd. Terwijl het voor hen extra belangrijk is om er een af te sluiten.

Wat dekt een inboedelverzekering precies?

Inboedel staat voor alles dat in je huis staat. Een inboedelverzekering dekt de schade bij brand, waterschade en diefstal. Studenten zijn zelden de eigenaar van het verblijf waar ze wonen. Dus met een inboedelverzekering dek je in feite al je bezittingen. Bovendien is zo'n verzekering helemaal niet zo duur. Voor slechts een paar euro per maand sluit je een contract af. Dat is absoluut een goede deal wanneer je de waarde van al je eigendommen bij elkaar optelt.

Studenten hebben meer waardevolle spullen in huis dan ze denken

De meeste studenten zijn in de veronderstelling dat ze weinig spullen van waarde op hun studentenkamer hebben liggen. Dat past ook wel bij de reputatie van studentenhuisvesting. Maar het blijkt dat studenten gemiddeld behoorlijk wat bezittingen hebben die gevoelig zijn voor diefstal. Laptops en smartphones zijn populaire doelwitten voor inbrekers. Studenten geven daar relatief veel geld aan uit en zijn in het bezit van nieuwe en dure modellen. Gemiddeld gezien heeft een student relatief veel eigendom dat onder de inboedelverzekering valt.

Met minder zorgen door het leven dankzij je verzekering

Het is best mogelijk dat je nooit aanspraak maakt op je inboedelverzekering. Sterker nog, dat is eigenlijk waar je op hoopt. In zo'n geval krijg je de indruk dat je voor niks een verzekering hebt afgesloten. Aangezien je wel betaalt, maar er nooit iets voor terug hebt gekregen. Maar bedenk ook dat goed verzekerd zijn een geruststellend gevoel geeft. Je hoeft je minder zorgen te maken over het verlies van materieel bezit. Daarnaast hoef je minder spaargeld achter de hand te houden voor wanneer er echt iets misgaat. Een verzekering geeft je een bepaalde rust zodat je met minder zorgen door het leven gaat. Sluit vandaag nog een studenten inboedelverzekering voor de laagste prijs af.

Reacties