Profielfoto van Glasbestellen.nl
Glasbestellen.nl
Weidehek 66, 4824AS Breda
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 16:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Een balustrade, maar dan van glas!

Een glazen balustrade kan zowel binnen als buiten echt iets toevoegen aan de ruimte. Ontdek wat glas kan toevoegen aan jouw woning!

Je hebt natuurlijk allerlei soorten balustrades, zoals van hout of metaal bijvoorbeeld. Ieder materiaal heeft zijn voordelen en dat geldt ook voor glas. Zo is het een sterk materiaal en vooral lekker licht.

Glazen balustrades komen er in allerlei soorten en maten. In de meeste gevallen gaat het bij glas om maatwerk. Om een dergelijke balustrade te creëren heb je het glas nodig, de bevestigingsmaterialen en eventueel een partij die alles voor inmeet en monteert.

Je wilt je natuurlijk geen zorgen hoeven te maken als er iemand in de buurt komt van het glas. Veiligheid en stevigheid staan voorop. Voor balustrades van glas wordt daarom gewerkt met gehard glas, gelaagd glas of een combinatie van beide. Gehard glas is glas dat door harding vele malen sterker is gemaakt dan gewoon glas. Gelaagd glas is niets meer dan meerdere lagen glas die aan elkaar zijn “gelaagd” met folies. Gehard en gelaagd glas houdt in dat er meerdere lagen gehard glas aan elkaar zijn gemaakt met deze zelfde folies.

Wat je precies nodig hebt hangt af van de de situatie en natuurijk je wensen. Laat je daarom vooral goed adviseren!

Ideeën voor een balustrade van glas..

Als het om een glazen balustrade gaat zijn er tal van toepassingen mogelijk. Hieronder een aantal opties op een rijtje:

Bij een vide
Het komt in veel huizen voor dat er een vide aanwezig is die wordt afgescheiden met een stalen of houten hekwerk. Dit is natuurlijk een prima optie maar glas kan nét even wat extra’s met de ruimte doen. Glas laat natuurlijk veel licht door, wat erg handig kan zijn voor donkere ruimtes. Daar komt bij dat glas volledig transparant is en de ruimte hierdoor meer één geheel wordt.

Er zijn verschillende manieren van bevestigen. Wat voor jou de beste oplossing is zal vaak in overleg bepaald moeten worden. Zo zou er gewerkt kunnen worden met een vloerprofiel, wat op de vloer wordt geplaatst of tegen de kopse kant van de vide. Een andere oplossing is het gebruiken van zogenaamde glasadapters. Dit zijn vaak rvs houders die door gaten in het glas kunnen worden geschroefd in de ondergrond.

Tegenwoordig wordt er steeds meer gekozen voor glas zonder een handrailing. Dit geeft een modern en minimalistische look.

glazen balustrade in profiel

balustrade bij vide met adapters

Langs een trap
Heb je al eens gedacht aan een glazen afscheiding rondom je trap? Het kan een leuke vervanger zijn van bestaande spijltjes of een houten leuning. Het voordeel is natuurlijk weer dat glas veel licht doorlaat en je volledig vrij zicht hebt.
Bij zeer complexe trapopgangen kan het wel een prijzig project zijn. Doordat de trap natuurlijk schuin loopt zal het glas ook in allerlei modellen moeten worden geproduceerd. Het resultaat is waarschijnlijk wel om van te genieten.

Glazen balustrade langs trap


Op je balkon
Vaak hebben balkons een afscheiding van steen of beton. In sommige gevallen kan dit (deels) worden vervangen door glas. Mocht je nou op verdieping wonen dan kan het glas zomaar zorgen voor mooie, nieuwe uitzichten. Mocht je toch wat meer privacy willen en wel meer licht binnen willen laten, overweeg dan glas met een matte folie ertussen.

balustrade buiten met handrail

Tip: wanneer je buiten een balustrade van glas laat plaatsen kun je het beste kiezen voor afwerking met een handrailing. Zou je deze achterwege laten kan regen en vocht in de loop der tijd makkelijker tussen de glaslagen kruipen. Hierdoor kan het folie wat gaan loslaten, verweren en er minder mooi gaan uitzien.

Heeft dit artikel je interesse gewekt? Laat je dan adviseren door Glasbestellen.nl en ontdek de mogelijkheden!