Profielfoto van Glasbestellen.nl
Glasbestellen.nl
Weidehek 66, 4824AS Breda
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 16:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Douchedeur op maat nodig? Dat kan!

Net een nieuwe badkamer laten maken en past een standaard douchedeur niet? Dan is een douchedeur op maat waarschijnlijk de oplossing die je zoekt.

Wat zijn de mogelijkheden?

Een douchedeur is tegenwoordig echt een onderdeel geworden van de uitstraling van je badkamer. Er is daarom ook steeds meer mogelijkheden als het gaat om scharnieren, grepen, knoppen en soorten glas.

We zijn inmiddels allemaal wel bekend met de scharnieren en knoppen in rvs effect of glans chrome uitvoering. Voorheen waren de douchekoppen en kranen voornamelijk ook altijd in deze kleuren. Maar tegenoordig zien we natuurlijk mat zwart steeds meer terug in de badkamer. Vandaar dat steeds meer aanbieders ook mat zwart beslag als optie bieden.

Douchedeurscharnier glans chroomDouchedeurscharnier rvs look

Douchedeurscharnier mat zwart

Wil je nou een echte voorloper zijn op de trends, dan zou je kranen en dus ook scharnieren en knoppen in goud, grafiet en bronskleurig kunnen bekijken. Dit is een trend die in de Scandinavische landen al duidelijk te herkennen is.

Qua soorten glas kun je ook mixen en matchen. Het heldere glas kennen we natuurlijk allemaal wel. Maar mat glas - ook wel satijnglas genoemd - en grijs en zelfs bronskleurig glas behoren ook tot de mogelijkheden.

Douchedeur meten en plaatsen

Wanneer je zelf een beetje handig bent (of wanneer je wat handige vrienden hebt) kun je een douchedeur vrij eenvoudig zelf meten en monteren.

Waar je bij het meten wel goed op moet letten is of de muren waartussen de deur gaat komen haaks lopen. Dit kun je eenvoudig doen door de opening op meerdere punten te meten; bovenaan, in het midden en onderaan. Bij een verschil van een paar millimeter kun je gewoon werken met een rechte deur. Dit kleine beetje verschil kun je eigenlijk altijd wel opvangen in de scharnieren. Wanneer het verschil groter is dan 5 millimeter is het aan te raden een deur in model te nemen.

Zijn de muren niet haaks? Of laat je het werken met glas sowieso liever aan een expert over? Kies er dan voor om de volledige montage te laten uitvoeren door een expert.

Meer weten?

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jouw badkamer? Laat je dan adviseren en vraag eventueel een offerte op.