Profielfoto van Glasbestellen.nl
Glasbestellen.nl
Weidehek 66, 4824AS Breda
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 16:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Beloopbaar glas, wat je moet weten

Beloopbaar glas is een moderne oplossing voor het creëren van meer licht en ruimte in je woning.

Wat is beloopbaar glas?

De naam zegt het al; over beloopbaar glas kun je lopen. Zo kun je dus een deel van een vloer vervangen voor glas.

In essentie is beloopbaar glas niets anders dan meerdere lagen glas die aan elkaar zijn gelaagd met folies. In veel gevallen is het glas zelf ook nog gehard, waardoor het al vele malen sterker is dan normaal glas. Welke totale dikte je nodig hebt is afhankelijk van verschillende factoren. Vooral de afmetingen van de ruimte waar het glas moet komen en de manier van plaatsing zijn bepalend. Laat je vooral goed adviseren door een glasexpert. Je wilt natuurlijk zeker zijn dat het resultaat mooi én veilig is!

Hoe pas je beloopbaar glas toe?

Beloopbaar glas past goed in een modern interieur. Maar juist de combinatie met een klassieke, meer traditionele woonstijl kan ook erg mooi werken.

Binnen
Het idee is duidelijk. Maar waar zou beloopbaar glas nou goed uitkomen? Denk bijvoorbeeld aan een trapgat wat je dicht wilt maken. Je kunt dit natuurlijk doen met beton en er een vloer overheen leggen. Maar, door beloopbaar glas te gebruiken ontstaat dezelfde vloeroppervlakte en behoud je wel het licht in je woning.

Op een soortgelijke manier kun je een bestaande opening - waar bijvoorbeeld een balustrade langs - loopt vullen met beloopbaar glas. Het vloeroppervlak wordt hierdoor vergroot en het licht gaat niet verloren. Vaak zie je dit op een eerste verdieping aan de voor- of achterkant van een woning. In de bestaande situatie is er een hekwerk aanwezig waarlangs je naar beneden kunt kijken; een soort vide eigenlijk. Dit is een mooie plek voor een glazen vloer.

Beloopbaar glas binnen


Verwerkt in een dakterras
Niet alleen binnen maar ook buiten zijn er mooie invullingen te bedenken. Heb je bijvoorbeeld een houten dakterras waaronder zich een leefruimte bevindt? Je zou meer licht in de ruimte eronder kunnen creëren door er beloopbare glazen panelen in te plaatsen. Of misschien heb je al wel licht dankzij (verouderde) lichtkoepels. Deze kunnen mooi vervangen worden door beloopbaar glas.

Beloopbaar isolatieglas in dakterras


In het plafond van je uitbouw
Deze spreekt redelijk voor zich. Maar ben je een mooie uitbouw aan het zetten, dan kun je dakramen van beloopbaar glas overwegen. Lekker licht en begaanbaar.

Beloopbaar glas in plafond

Waar je op moet letten..

Er zijn een aantal zaken waarop je moet letten, mocht je beloopbaar glas in huis willen halen.

De stevigheid van de huidige situatie is natuurlijk van belang. Platen beloopbaar glas zijn van zichzelf al behoorlijk zwaar. De plek waar het glas gaat komen moet dit gewicht - plus het gewicht van iemand die er overheen loopt - goed kunnen dragen.

Daarnaast moet je rekening houden met de oplegging. Oftewel, hoe worden de glasplaten ondersteund. In de meest ideale situatie wordt iedere glasplaat netjes aan 4 kanten ondersteund.

Er zijn partijen die alleen het glas kunnen leveren of eventueel ook kunnen plaatsen, maar dan in een bestaande constructie. Maar, er zijn er ook die je kunnen helpen met het glas, de plaatsing en een complete constructie op maat. Glasbestellen.nl is zo’n partij. Let bij het uitkiezen dus goed op wat wel en niet inbegrepen is in de prijs!

Overweeg je om beloopbaar glas buiten te plaatsen? Houd er - als er zich een woonruimte onder het glas bevind - dan wel rekening mee dat je beloopbaar isolatieglas nodig hebt. Dit is beloopbaar glas met een extra isolatieruit eraan vast. Je wilt namelijk voorkomen dat er druppeltjes vanaf de onderkant van de ruit naar beneden komen, terwijl jij lekker aan het koken bent.

Heeft dit artikel je interesse gewekt en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Laat je dan eens adviseren.

Tip: een ervaren partij als Glasbestellen.nl kan bij bestelling ook een statische berekening laten uitvoeren. Met dit meegeleverde rapport kan worden aangetoond dat het glas de juiste dikte heeft voor jouw situatie. Handig voor bijvoorbeeld de verzekering.