Profielfoto van Glasbestellen.nl
Glasbestellen.nl
Weidehek 66, 4824AS Breda
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 16:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

4 tips bij het inrichten van een kleine badkamer

Heb je een kleine badkamer en wil je de ruimte optimaal benutten - het liefst zó dat hij groter lijkt een aanvoelt? Lees dan deze 4 tips.

Over het algemeen is een Nederlandse badkamer niet echt heel groot. Op dat vlak zal je rekening moeten houden met de nodige ruimte als je badkamermeubilair wil kopen. In vele gevallen is er plaatsgebrek voor een bad. Maar met welke kneepjes van het vak kan je de ruimte die ter beschikking staat, optimaliseren? 4 praktische tips hoe je badkamer ruimer oogt. Eén van die strategische ingevingen is kiezen voor een badkamerspiegel op maat of een spiegel met verlichting. Een klein overzicht in een notendop hoe je dit het beste aanpakt.

Tip 1: Gebruik een grote spiegel

In elke badkamer is een spiegel noodzakelijk. Voor de mannen bij het scheren, voor de vrouwen voor de make-up. Je staat er misschien niet bij stil, maar een badkamerspiegel op maat gemaakt doet een piepkleine badkamer groter lijken. In die mate zelfs dat hoe groter de badkamerspiegel is, hoe groter je het effect gaat zien. De reden ligt een beetje voor de hand. Een badkamerspiegel geeft nu éénmaal het gevoel dat de beschikbare ruimte doorloopt. Daarnaast beïnvloedt een spiegel met verlichting bijvoorbeeld het dag- en kunstlicht. Door het effect van de reflectie te creëren, lijkt de badkamer niet enkel maar lichter. Het oogt ook ruimer. Een gouden tip: kies altijd voor een vrij grote badkamerspiegel. Het spreekt voor zich dat je de spiegel ook op maat kunt maken. Vandaag de dag wordt ook vaak gebruik gemaakt van de optie om in de badkamer een spiegel met verlichting te plaatsen.

Tip 2: Zorg voor voldoende verlichting

De verlichting in een beperkte ruimte zorgt ervoor dat in de ruimte meer sfeer wordt geschapen. Met speciale invalshoeken kan je een ruimte in de badkamer groter of kleiner laten lijken. Dit ondersteun je door voor voldoende licht te zorgen. Dat hoeft daarom niet altijd sfeerverlichting te zijn, maar ook door beroep te doen op een een natuurlijke verlichting. De populariteit om een spiegel met verlichting in de badkamer te plaatsen, groeit gestaag. Andere alternatieve pasklare oplossingen zijn een doucheverlichting, een spot boven de spiegel of een verlichting boven een wc of toilet. Daarnaast is natuurlijk daglicht heel belangrijk bij het inrichten van een badkamer.

Tip 3: Kies voor kasten die gesloten zijn

Wanneer je losse spullen in een (gesloten) kast stockeert en opbergt, hou je het sowieso buiten het gezichtsveld. Elektronische apparaten zoals een tondeuse of krultang zijn toestellen die storen als je ze in het vizier krijgt. Dat geldt zowel voor aftershave of parfum flesjes. Door die gadgets in gesloten kasten af te sluiten, krijg je meer overzicht in de badkamer en wordt het geen chaotisch geheel. Een verzorgingsproduct kan je ook op een plank zetten.

Tip 4: Een moderne badkamer beschikt over een glazen douchewand, deur of cabine

Voor de goede orde. Een douchewand moet eerst en vooral praktisch zijn en een meerwaarde in de badkamer bieden. Elke moderne badkamer beschikt over een douche. In plaats van een klassiek douchegordijn of douchecabine, kan je een glazen douchewand plaatsen. Net zoals een badkamerspiegel op maat heb je hiervoor een ruime keuze. Belangrijk is dat de douchewand open kan worden geschoven zodat je weinig ruimte in de badkamer verliest.