Aliplast focust op slank en isolatie

Slanke, aluminium kozijnen worden steeds populairder: u kunt namelijk kiezen uit verschillende designs, waardoor ze geschikt zijn voor elke bouwstijl.

Max Light kozijnen: indrukwekkend slank, een maximum aan licht

Fan van grote glasoppervlakken en smalle raamkaders? Kies dan voor de aluminium Max Light kozijnen. Ongeacht de bouwstijl die je verkiest, je vindt er zeker het geschikte profiel én de juiste kleur: deze kozijnen bestaan namelijk in 4 stijlen die zeker passen bij jouw woning: Modern - Steel - Design – Invisible. Je zinnen gezet op een moderne woning? Dan past de Max Light Modern het best bij jouw gevel: eenvoudig en strak. Bij een klassieke woning, een boerderijwoning, maar evengoed bij een loft of een woning met industriële look, sluit de Max Light Steel prima aan.De Max Light Design uitvoering is dan weer een goede match voor hedendaagse woningen waar strak en minimalistisch de toon zetten. Helemaal verliefd op de minimalistische stijl? Kies dan voor de Max Light Invisible, waar het raamkader en de raamvleugel één geheel vormen. Wie bouwt of verbouwt moet niet enkel denken aan de looks, maar ook aan de energie-eisen. Met de Max Light zit je goed, dankzij een uitstekende UW-waarde van 0,97 W/m²K.

Ultraglide Max Light: slanke schuifpui voor grote glasoppervlakken

De Ultraglide Max light is een slanke schuifpui voor grote glasoppervlakken met een goede isolatiewaarde van 0,99 W/m²K. Deze is beschikbaar van 2 tot 6 delen. Dit schuifysteem voldoet aan alle strenge normen op vlak van thermische als akoestische isolatie. De elegante en slanke profielen van deze serie zorgen voor een aanzichtbreedte van slechts 45 mm. De schuifdeuren kunnen geopend worden onder een hoek van 90° zonder een profiel op de hoek. Naast het traditionele schuifsysteem, kan je ook kiezen voor een hefschuifsysteem. Heel handig bij grotere of zwaardere schuifpuien. Gesloten rust het raam op een rubberdichting. Deze zorgt namelijk voor een betere wind- en waterdichte afsluiting. Bij het openen komt de schuifpui lichtjes omhoog, zodat je deze met minder wrijving kan schuiven.

Miniline, de minimalistisch schuifpui zonder zichtbare profielen

Miniline, da’s net een openschuivende glazen wand. Geniet van een maximale transparantie: alle aluminium profielen van dit minimalistisch schuifraam worden namelijk onzichtbaar ingebouwd. Blijft over: enkel het verticale aluminium profiel van slechts 20mm breed. Je woning en de ruimte rondom worden één. Deze ramen kunnen tot 4 meter hoog gemaakt worden.

De open hoek oplossing geeft een ruimtelijke verbinding tussen binnen en buiten. Een ononderbroken uitzicht om van te genieten. Bovendien heeft dit schuifraam een vlakke dorpel waarbij de vloer binnen en buiten op dezelfde hoogte liggen, zonder overstapje. Niet alleen heel mooi, maar ook rolstoelvriendelijk.

Met een Uw-waarde van 1,2 W/m²K, een luchtdichtheid klasse 4, een waterdichtheid klasse 8A en een akoestische waarde Rw (C;Ctr) van 38,1 dB (-1,-5) past deze oplossing perfect in toepassingen met de strengste eisen op alle vlakken.

Interesse in aluminium kozijnen? Bezoek de Aliplast website !