Zonwering voor in de herfst


Met de aanschaf van zonwering gaan we vaak in eerste instantie op het esthetische resultaat.

Bij een oud boerenhuisje met smalle ramen wordt er daarom vaak voor markiezen gekozen. Die staan immers zo pittoresk. Afgezien dat ze de zon buiten houden heb je er jammer genoeg verder geen extra profijt van. Rolluiken of blinden idem dito. Zonder twijfel de best isolerende zonweringen die er zijn, zowel tegen de warmte als de koude. Maar je kan er niet onder zitten. Waar we je op attent willen maken is dat je onder een eenvoudig uitvalscherm ook buiten kan zitten als het zonnetje niet schijnt. Zoals op een koude zomeravond of een frisse herfstmiddag.

Gebruik je zonwering als terrasoverkapping

Een beetje uitval- of knikarmscherm overkapt al gauw het hele terras. Ruimte genoeg om er gezellig met vrienden en/of familie onder te zitten. Vaak is een terras aan een kant al afgezet met een schutting of een muurtje. Zet je aan de andere zijde zelf een windscherm van een paar coniferen in potten heb je, zodra je het zonnescherm laat zakken, meteen een fijn beschut terras. Met name op koudere zomeravonden kan je neerslag van dauw ondervinden en als het scherm veel naar beneden is loop je ook meer kans op vlekken van vogeluitwerpselen. Wil je de zonwering dus tevens half-om-half als terrasoverkapping gebruiken raden we je aan voor een goede kwaliteit doek te kiezen.

Geen doekje van de bouwmarkt

Voor een beetje kwaliteit tentdoek dat geen vuil vasthoud en tegen een beetje water kan klop je het best aan bij de zonweringsspecialist. Een zonnescherm van de bouwmarkt werkt prima als zonwering maar is niet geschikt om ook tijdens andere weersomstandigheden te gebruiken. Zonwering-breda.com is een firma die zich volledig heeft toegelegd op zonweringen. Van simpele rolschermen tot windvaste zipscreens. Geen kant-en-klare schermen die net niet passen of slecht tegen een buitje kunnen maar duurzaam materiaal wat tegen een stootje kan. Hun serviceformule is simpel: jij kiest het soort scherm, de kleur en het materiaal en hun doen de rest.

AANBEVOLEN

SunCube uitvalscherm

Een sierraad voor je huis dat de zon weert en sfeer brengt in je woonkamer. Uitv...

Met het oog op de toekomst: zonwering op zonne-energie

We worden ons steeds meer bewust van de schade die we het milieu aanbrengen.

SunEye Knikarmscherm

Je hebt een heerlijk terras waar je graag voluit van geniet. Een knikarmscherm v...

Welke parasol past het beste in jouw tuin?

We houden allemaal van lekker weer, maar als het zonnetje schijnt wil je wel lek...

SunBasic Knikarmscherm

Voordelig een goed knikarmscherm kopen? Ontdek de voordelen van de SunBasic van ...

Advertentie