Alle voordelen van rolluiken op een rij

Ben je op zoek naar een geschikte vorm van zonwering voor je woning? Dan is het slim om je in alle mogelijkheden te verdiepen.

Guido van Loon 27 Mei 2021

In dit artikel bespreken we de 8 belangrijkste voordelen van rolluiken. Zo kun je goed bepalen of de raambekleding aansluit bij jouw wensen.

Voordeel 1. Verduisterend

Rolluiken worden buiten voor het raam geplaatst en hebben vanzelfsprekend een zonwerende functie. Omdat de lamellen door de rolvorming perfect in elkaar vallen, is deze vorm van raambekleding ook volledig verduisterend. Je kunt een kamer op ieder moment van de dag helemaal donker maken. Zelfs de felle zonnestralen worden door de gesloten lamellen tegengehouden.

Voordeel 2. Isolerend

In de winter beschermt een rolluik goed tegen binnenkomende kou. Daarnaast zorgt het ervoor dat er geen warmte verloren gaat via de ramen. Door isolerende rolluiken aan te schaffen, kun je dus besparen op de energiekosten. De verwarming hoeft minder hard te werken en in de zomer hoeft de airco minder vaak aan. Tijdens de warme zomermaanden blijft het namelijk aangenaam koel in huis.

Voordeel 3. Geluidswerend

De isolerende werking zorgt er daarnaast voor dat je minder last hebt van geluiden van buiten. Ideaal als je aan een drukke straat woont of overdag wat meer rust wil creëren.

Voordeel 4. Inbraak vertragend

Rolluiken met anti-optilbeveiliging zijn inbraak vertragend. Je kunt deze lamellen niet zomaar omhoog duwen. Daarnaast schrikt het uiterlijk veel inbrekers al af.

Voordeel 5. Geen lawaai

Veel mensen denken bij rolluiken nog steeds aan een onaangenaam hard geluid. Toch zijn kwalitatieve rolluiken tegenwoordig een stuk stiller. Bijvoorbeeld omdat er gebruik is gemaakt van borstels in de geleiders in plaats van rubbers. Het is dus slim om hier op te letten als je nieuwe rolluiken gaat kopen.

Voordeel 6. Kleurkeuze

Wist je dat rolluiken verkrijgbaar zijn in allerlei verschillende kleuren? Zo kun je de uitstraling mooi aanpassen op de stijl van je woning.

Voordeel 7. Elektrisch

Naast rolluiken met handbediening kun je kiezen voor een elektrische variant. Deze is te bedienen met een wandschakelaar of een afstandsbediening. Dit maakt het nog gemakkelijker in gebruik.

Voordeel 8. Extra opties

Tot slot kun je nog allerlei extra toevoegen of elementen aanpassen naar jouw wensen. Kies bijvoorbeeld voor een energie neutraal rolluik met een motor die werkt op zonne-energie. Of ga voor een uitvoering met obstakeldetectie. Dit zorgt ervoor dat het rolluik direct stopt zodra het een obstakel tegenkomt. Zo voorkom je dat het rolluik zichzelf kapot trekt en dus zwaar beschadigd raakt.

Reacties