Foto: 2016/luxe-van-zonwering.jpg

De luxe van zonwering

Zonwering is niet alleen heel erg praktisch, ook zorgt dit voor een luxe uitstraling van de woning. Er zijn diverse manieren om de zon op stijlvol te weren.

Zowel binnen- als buitenzonwering kunnen van toepassing zijn. Het is belangrijk om de juiste wering tegen de zon te kiezen die ook bij de situatie past. De zon draait immers gedurende de dag. Terraszonwering of voor de serre geeft de buitenkant van de woning een sfeervolle uitstraling. Ook heeft dit een positieve invloed op de waarde van de woning. Het is belangrijk dat de gekozen optie altijd functioneel is en blijft.

Zonwering voor het terras of de serre

Terraszonwering is ideaal voor grote of kleine terrassen. Ook hierin zijn diverse opties. Het knik-armscherm heeft een elegante uitstraling. Het scherm verdwijnt in een cassette die tegen de gevel aanhangt zodat deze mooi is opgeborgen. Er zijn 2 verschillende systemen in verkrijgbaar. Het doek kan tot wel 18 meter uit één stuk bestaan. Het is mogelijk om een uitval van 4 meter te realiseren. Een uitvalscherm is ideaal om de binnenkant van de woning van buitenaf koel te houden. Ook geschikt voor hoge en smalle ramen. De parasol wordt vooral in de horeca gebruikt, maar is ook prima in de achtertuin te gebruiken. Deze zijn bestand tegen een stevig windje. Het voordeel van de parasol is dat deze verplaatsbaar is. Serre zonwering is geschikt voor zowel grote als kleine serres. Het moderne design zorgt voor een stijlvolle uitstraling.

Markiezen en buitenjaloezieën

Nog meer luxe wering tegen de zon vinden we in de markiezen en buitenjaloezieën. Markiezen zijn opvallend en een sieraad voor de woning. Vroeger kwamen we ze vaker bij winkels tegen. Ze zijn goed bestand tegen weer en wind. Invallende zonlicht wordt dankzij de gesloten zijkanten ook aan deze zijdes geweerd. Daarnaast bieden markiezen ook nog eens bescherming tegen de regen. Een nieuwe trend zijn de buitenjaloezieën. Steeds meer particulieren kiezen hiervoor. Het voordeel van buitenjaloezieën is dat deze goed aan te sluiten zijn op bijvoorbeeld rolluiken of screens. Luxe zonweringen zijn een aanwinst voor de woning.

Reacties