5x zonwering: welke past bij jou?

De warme zomerdagen zijn heerlijk maar kunnen er ook voor zorgen dat de temperatuur in je woning flink oploopt, waardoor je ook binnen aan het zweten bent.

Guido van Loon 26 Juni 2020

1. Zonneschermen (populair!)

Zonneschermen zijn de perfecte zonwering voor je tuin en terras. Heb je een tuin op het zuiden of schijnt er in de middag veel zon in je tuin? Dan zijn zonneschermen de ideale oplossing. INHUIS Plaza levert zonneschermen van de merken Luxaflex, Weinor of Verano.

Zonneschermen – ook wel knikarmschermen genoemd - zijn in brede afmetingen te leveren, in veel doekkleuren samen te stellen en in diverse prijscategorieën ingedeeld. Kies je voor een open of gesloten cassette? Voor een witte, zwarte, antraciet of zilveren systeemkleur? Je stelt het zonnescherm helemaal samen in een design wat bij jouw woning past.

Voordelen van zonneschermen

+ Uitgerust met een kwaliteitsmotor
+ Beschermt tegen de zon en schadelijke UV-straling
+ Maximale breedte van 12 meter

2. Screens

Screens zijn ideale zonwering voor de overige ramen in je woning die de zon veel ‘zien’. Screens lijken op rolluiken, omdat ze van boven naar beneden langs je raam lopen. Een screen heeft twee geleiders waar het doek doorheen rolt. Vanaf buiten kun je niet naar binnen kijken terwijl je van binnen wel het zicht naar buiten behoudt. Door de hoge kwaliteit vind je in onze collectie screens die bestand zijn tegen roesten, vervorming en geschikt zijn voor ieder weertype.

Voordelen van screens

+ Behoudt een vrije doorloop langs het raam
+ Met screens behoud je het zicht naar buiten
+ Breed leverbaar tot wel 5 meter!

3. Rolluiken

Rolluiken zijn praktisch en hebben een aantal belangrijke voordelen. Ze verduisteren je kamer volledig en zijn inbraakvertragend. Door de stilstaande lucht tussen het raam en het rolluik ontstaat er een isolatielaag, waardoor ze je kamer goed isoleert in zowel de zomer als winter. Rolluiken worden dan ook vaak besteld voor slaapkamers.

Rolluiken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo zijn er verschillende lameltypes en je kunt voor een schuine, half ronde of ronde cassette kiezen. Afhankelijk van het raam worden de rolluiken boven, op of in het raamkozijn gemonteerd. Hierdoor kan elk type raam met een rolluik worden uitgevoerd.

Voordelen van rolluiken

+ Aantrekkelijk in prijs
+ Met de beste kwaliteitsmotor geleverd
+ Isolerend, verduisterend en inbraakwerend

4. Markiezen

Markiezen zijn romantische zonwering en een verrijking voor je woning! Ze zien er niet alleen heel mooi uit, maar zorgen er ook voor dat de temperatuur in je woning goed blijft tijdens warme zomerdagen. De gesloten zijkanten houden daarnaast de zon vanaf iedere zijde tegen.

Markiezen zijn in diverse modellen samen te stellen, afhankelijk van jouw wensen. Zo kies je voor een standaardmodel, petmodel of klapmodel. En voor een extra volant of geen volant. Er zijn een groot scala aan doekkleuren die je kunt kiezen om de markies helemaal af te maken. Wil je het onderhoud van je markies zoveel mogelijk beperken? Kies dan voor aluminium kappen.

Voordelen van markiezen

+ Blokkeert het zonlicht ook aan de zijkant
+ Met aluminium of houten omkasting leverbaar
+ Keuze uit 3 verschillende modellen

5. Uitvalschermen

Uitvalschermen lijken op zonneschermen maar hebben twee vaste armen. Door de twee vaste armen zijn ze bijzonder sterk en kunnen ze zowel wind als storm trotseren. Uitvalschermen zijn de ideale oplossing voor voortuinen en balkons. Deze zonwering zorgt voor schaduw en tegelijkertijd beperkt het je zicht naar buiten niet. Doordat het scherm schuin naar beneden afloopt, kun je niet onder deze zonwering doorlopen.

Voordelen van uitvalschermen

+ Wind- en stormvaste armen
+ Mogelijk tot wel 10 meter breed (wel met extra arm)

Reacties