Foto: 000-tuin-herfst-najaar-bloemen-planten

7 Bloemen en planten voor een Hippe Herfsttuin

Als je deze prachtige herfstplanten en -bloemen op tijd zaait, geniet je elk najaar van hun prachtige kleuren en hippe looks!

Sandra van Koningshoven

Pure Perfectie in een Potje

Ik weet niet hoe het bij jou is, maar mijn tuintje staat er een beetje treurig bij na de warmte van de laatste tijd. Werk aan de winkel dus, want mijn tuintje mag wel weer wat vrolijker. Eerst op zoek naar mijn favoriet tuinplant, de lavendel. Want: hip kleurtje en ruikt god-de-lijk.

001-lavendel-tuin-herfst-najaar-bloemen-planten

Bij het tuincentrum heb ik er gelukkig nog drie op de kop kunnen tikken en die staan nu weer oogverblindend mooi te zijn in hun potten. Maar eind september zijn ze alweer uitgebloeid en is mijn tuintje weer ongezellig. En dat mag dit jaar wel eens anders. Ik ging dus op zoek naar hippe bloemen die doorbloeien tot in het najaar.

Dit zijn de Hipste Herfstbloeiers

1 | Herfstaster

1-herfstaster-tuin-herfst-najaar-bloemen-planten

De herfstaster doet het ’t best op een schaduwrijke plaats in de tuin. Maar hij kan ook prima af en toe wat volle zon hebben hoor. Supermakkelijk plantje, ook voor mensen zonder groene vingers (zoals ik). Bloeitijd: augustus tot en met oktober.

2 | Herfstanemoon

2-herfstanemoon-tuin-herfst-najaar-bloemen-planten

Deze beauty bloeit van juli tot laat in de herfst. Kleur in je tuin (roze, wit en paars) gegarandeerd dus in het najaar. Ook weer een makkelijke plant: groeit in schaduw en halfschaduw op een niet al te droge grond. Bloeitijd: augustus tot en met oktober.

3 | Geranium Rozanne

3-geranium-rozanne-ooievaarsbek-tuin-herfst-najaar-bloemen-planten

Deze krachtpatser is niet bang voor slakken en stopt pas met bloeien als de eerste nachtvorst komt. De bloemen worden prachtig lichtblauw tot lila en doen het ’t mooist in de zon of halfschaduw. Bloeitijd: mei tot en met oktober.

4 | IJzerhard of Verbena Bonariensis

4-ijzerhard-verbena-bonariensis-tuin-herfst-najaar-bloemen-planten

De kleine lila bloemetjes van deze schoonheid trekken ontzettend veel vlinders naar je tuin en houden van zon. Soms bloeien ze zelfs ’s winters door, maar het kan ook zijn dat je ze dan even niet ziet. Dat maken ze snel goed als ze je in het voorjaar verrassen op een ander plekje in je tuin. Bloeitijd: juni tot en met oktober.

5 | Lampenpoetsergras 'Hameln'

5-lampenpoetsergras-hameln-tuin-herfst-najaar-bloemen-planten

Deze plant mag met trots de naam siergras dragen, want het is echt een sieraad voor je tuin. Hij groeit niet tuttig recht, maar lekker decoratief en onregelmatig. Houdt van zon en halfschaduw, maar kan ook prima tegen de winter. Bloeitijd: juni tot en met oktober.

6 | Viburnum

6-viburnum-tuin-herfst-najaar-bloemen-planten

Deze topbloeier krijgt in het najaar wit roze knoppen die in januari exploderen als een roze witte bloemenzee. Een supermakkelijke plant die tot en met mei doorbloeit. Houdt van een zonnetje, maar vermaakt zich ook prima in halfschaduw. Bloeitijd: mei en juni.

7 | Zilverkaars of Cimicufuga

7-zilverkaars-cimicufuga-tuin-herfst-najaar-bloemen-planten

Deze plant komt echt superlaat in bloei en houdt niet zo van zon, hij staat liever op de achtergrond te stralen in de halfschaduw. De aren zijn wit roze en het blad is bruin. Supermooi plantje. Bloeitijd: september en oktober.

Zo zie je, als je een beetje slim zaait en plant, dan heb je het hele jaar door prachtige bloemen in je tuin. Ik ga een poging wagen!

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT

Zo jaag je wespen uit je tuin!
Zo hou je je huisdier lekker koel tijdens warme zomerdagen en hitte
Op deze 7 supergezellige tuinbankjes wil iedereen wel zitten
Zo maak je van je tuin een kidsproof tuin deze zomer
DIY project krijtbord of schoolbord voor in de tuin

Reacties