Foto: 000Sandra/000-kinderen-kidsproof-tuin-zomer-moestuin-Owtdoor.jpg

Tuintrend 5: Zo maak je van je tuin een kidsproof-tuin deze zomer

Maak je tuin kidsproof met deze supermakkelijke tips en je kinderen vervelen zich nooit meer tijdens de zomervakantie.

Sandra van Koningshoven

beeld: Owtdoor.com

Genieten van het mooie weer

De tijd vliegt en voor je het weet staat ‘ie weer voor de deur: de zomervakantie. Heerlijk voor de kinderen natuurlijk, even niet naar school en genieten van het mooie weer. En misschien ga je ook nog gezellig met het hele gezin op vakantie. Terwijl de kinderen zich vermaken met al hun nieuwe vriendjes op het strand of bij het zwembad, kan jij dan eindelijk dat fijne boek eens uitlezen.

Een blij kind is een gezellig kind

Maar die zomervakantie duurt best lang en hoe zorg je ervoor dat de kinderen zich niet vervelen als jullie eenmaal weer thuis zijn? Dat is een vraag die veel ouders zichzelf stellen. Want een verveeld kind is meestal geen gezellig kind.

000-kinderen-kidsproof-tuin-zomer-moestuin-Compute.info

De hoogste tijd dus om je tuin klaar te maken voor een heerlijke en vooral gezellige zomervakantie thuis. Gewoon, in je eigen achtertuin.

Spelen, creatief zijn en relaxen

Eerst moet je je afvragen met welke dingen een kind zich vermaakt. Ik kwam op de volgende uit: spelen, creatief bezig zijn en relaxen. Met deze eenvoudige elementen in je tuin, heb jij straks geen omkijken meer naar je kids.

CREATIEF

DIY krijtbord voor in de tuin

creatief-kinderen-kidsproof-tuin-zomer-schoolbord-krijtbord-tuin-MamaMaai

Kinderen tekenen en schrijven graag en dat is goed voor ze. Op dit superleuke DIY krijtbord - dat je zelf heel makkelijk maakt van wat spaanplaat en schoolbordverf - kunnen ze al hun creativiteit lekker kwijt.

Moestuin voor kinderen

creatief-kinderen-kidsproof-tuin-zomer--moestuin-tuin

Wie is er niet aangestoken met het moestuin-virus? En sinds Albert Heyn begonnen is met haar leuke moestuinacties, doen kinderen ook gezellig mee. Hoe leuk is het namelijk om een zelfgekweekt tomaatje te eten? En nog gezond ook!

Kinderkeuken

creatief-kinderen-kidsproof-tuin-zomer-kinder-keuken-tuin-Bol.com

Van al die zelfgekweekte groenten moet natuurlijk een heerlijke salade voor mama gemaakt worden. Geef je kleintjes daarom een eigen plekje om buiten te koken en zet zo’n lief klein buitenkeukentje in de tuin. Succes gegarandeerd!

SPELEN

Ballenbak

spelen-kinderen-kidsproof-tuin-zomer-ballenbak-ball-pit-pink-grey-Etsy

Leuk voor groot, maar ook voor de kleintjes. Voor iedereen eigenlijk. Deze superzoete roze ballenbak is leuk voor binnen, maar ook heel geschikt voor in de tuin.

Zwembad met opblaasdieren

spelen-kinderen-kidsproof-tuin-zomer-zwembad-opblaasdieren

Flamingo’s, eenhoorns… ze zijn hartstikke hip dit jaar. En al helemaal in de vorm van een opblaasdier. En als je toch aan het opblazen bent: blaas dan ook gelijk even het zwembad op, want ze zijn natuurlijk het leukst met heel veel waterpret.

Zandbak

spelen-kinderen-kidsproof-tuin-zomer-zandbak-Speelgoedrijk

Geef je kids een zandbak, wat water en heel veel vormpjes en je hebt letterlijk geen kind meer aan ze. Lekker ouderwets smeerkezen in het zand, heerlijk!

RELAXEN

Even lekker languit op een buitenkleed

relaxen-kinderen-kidsproof-tuin-zomer-buitenkleed-MaximaVida

Ook helemaal hip deze zomer: een mooi kleed in je tuin. En die is niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook een zachte en veilige plek voor je kleintje om lekker te relaxen na al dat speelplezier.

Gras onder je voeten

Er is niks heerlijkers dan lekker relaxen in het gras. Jammer alleen dat gras om veel onderhoud vraagt. Geen zin om elke week je gras te maaien? Dan is kunstgras misschien wel wat voor jou! Dat ziet er net zo mooi uit, is heerlijk zacht aan je voeten en je hebt er geen omkijken naar. Top!  

Een loungebed, ook voor kinderen

relaxen-kinderen-kidsproof-tuin-zomer-loungebed-kids-Amazon.de

Of je kind nou lekker alleen heeft gespeeld of gezellig met een vriendje of vriendinnetje, het is heerlijk relaxen op een loungebedje. Boekje erbij, glaasje limonade… Niks meer aan doen!

Chillen in een tipi of tuin tent

relaxen-kinderen-kidsproof-tuin-zomer-tipi-speeltent

Verstoppertje spelen, lekker lui een boekje lezen of gewoon een tukje doen, het kan allemaal in zo’n gezellige tipi of tuin tent. Ben je een beetje handig? Een tuin tent maak je heel makkelijk zelf.

Bescherm je kinderen tegen de zon

parasol-strand-tuin-schaduw-tuin-buiten-bescherming

En wat je kinderen ook aan het doen zijn, bescherm ze altijd tegen de zon. Natuurlijk smeer je ze vaak genoeg in, maar een beetje extra bescherming kan nooit kwaad. Zet daarom één van deze drie supervrolijke parasols neer in je tuin. Ook leuk voor jezelf!

A. Strandparasol jungle van Xenos € 8,99
B. Parasol Hawaii van WestwingNow € 84,00 
C. Deze heb ik zelf ook: Strandparasol Bohemian van Kwantum € 15,00 

Heel veel succes en plezier deze zomer!

Reacties