Dit is het leukste buitenspeelgoed voor je kids

Zodra het goed weer wordt, willen je kids graag buiten spelen. Trampoline, schommel, zandbak of speelhuisje: wij zetten de leukste opties op een rijtje.

Guido van Loon 09 Maart 2020

De buitenlucht is gezond voor iedereen, niet in de laatste plaats voor je kinderen. Ze komen achter de playstation of iPad vandaan, gaan lekker naar buiten en beginnen met zelf spelletjes bedenken. Of ze pakken het speelgoed wat ze al een hele winter niet meer gezien hebben en gaan hier weer enthousiast mee aan de slag. Eindelijk weer in dat speelhuisje, de zandbak open of op de houten schommels. Wij geven in dit artikel een paar leuke voorbeelden en vertellen waar je op moet letten bij de aanschaf van buitenspeelgoed.

Waar moet je op letten?

Om met het laatste te beginnen: waar moet je op letten als je buitenspeelgoed gaat aanschaffen? Het allerbelangrijkste: is het veilig? Je wilt natuurlijk niet dat er ongelukken gebeuren. Een goede houvast is: heeft het toestel een CE-markering? Bij toestellen die deze markering hebben, weet je zeker dat ze aan de Europese Richtlijnen voldoen. Kijk daarnaast goed naar de ondergrond waarop je het speelgoed wilt plaatsen. Probeer er altijd voor te zorgen dat deze ondergrond egaal is. Zo verklein je de kans op ongelukken. Is het belangrijk dat het toestel goed op zijn plek blijft staan? Koop dan een verankeringsset en veranker het toestel. Zo kan het geen kant meer op.

Verder is de grootte van je tuin belangrijk om in de gaten te houden. Bedenk: hoe groot is het gedeelte van de tuin dat je gereserveerd hebt voor buitenspeelgoed? En hoeveel past hierop? Je wilt natuurlijk verder nog goed kunnen bewegen en zitten in de tuin. Het buitenspeelgoed mag daar geen belemmering in vormen. Houd dit dus goed in gaten!

Trampoline

Trampolines zien we steeds vaker in tuinen verschijnen. Springen op de trampoline is namelijk leuk én goed voor je. Bijna elk kind vindt dit leuk, ze gaan lekker naar buiten en kunnen hun energie kwijt. En het is ook nog eens goed voor ze ook. Het vermindert namelijk de impact op de wervelkolom, gewrichten en botten, springen versterkt de botten en het stimuleert gewichtsverlies.

Schommel

Een schommel heb je natuurlijk in alle soorten en maten. En het allerbelangrijkst: je kinderen hebben hier jarenlang plezier van. Door de lucht vliegen en de wind door de haren voelen; plezier voor jong en oud. Het materiaal dat je kiest is natuurlijk afhankelijk van de inrichting van je tuin zelf. Heb je bijvoorbeeld een robuuste inrichting van je tuin? Dan is een houten schommel erg leuk. Je vindt voorbeelden hiervan bijvoorbeeld bij Wickey buitenspeelgoed.

Zandbak

Elk kind vindt het geweldig om met zand te spelen. Uren kunnen ze zoet zijn met torentjes maken en een emmertje met zand vol te scheppen. De meeste zandbakken die je koopt, met name die voor de hele kleintjes, zijn van kunststof. Maak je er zelf een of koop je er een zandbak van hout of beton geniet het de voorkeur de rand af te werken met kunststof. Let er ook op dat voor kinderen van 1-3 jaar de rand niet hoger is dan 25 cm. Bij hen is het bewaren van het evenwicht vaak nog niet goed ontwikkelt en vallen ze makkelijk van de rand bij het erover klimmen of erop staan.

Speelhuisje

Wat is er nou heerlijker voor een kind om in een speelhuisje te spelen? Je kunt daar lekker rustig lezen en piraatje of verstoppertje spelen. En: je wordt er niet gestoord door je ouders of je vervelende kleine broertje of zusje!

Hopelijk kom je hier wat verder mee en maak je het ultieme speelparadijs voor jouw kids!

Dit artikel betreft een betaalde samenwerking.

Reacties