Foto: TrampolineAanschaffen-WonenNL

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een trampoline?

Wanneer je een trampoline wil aanschaffen zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten.

Danny 28 Februari 2023

#1. Grootte van de trampoline

Allereerst is het goed om te kijken naar de grootte van je tuin. De grootte van de trampoline is namelijk afhankelijk van de grootte van je tuin. Heb je een kleine tuin? Kies dan voor een wat kleinere trampoline en zorg dat het niet de hele ruimte in beslag neemt. Of heb jij juist een grotere tuin? Dan staat een grote trampoline juist mooi. Kijk daarnaast ook goed naar de plek waar jij de trampoline wil hebben, zodat het niet in de weg komt te staan met de andere meubels.

#2. Veiligheid

Het is ook erg belangrijk om te kijken naar de veiligheid van een trampoline. Kies altijd een trampoline met veiligheidsvoorzieningen, zoals een veiligheidsnet of een beschermende rand en veilige veren. Zorg dat de trampoline stevig staat en dat de poten van goede kwaliteit zijn.

#3. Soorten trampoline

Er zijn diverse soorten trampolines verkrijgbaar, zoals een trampoline die onder de grond wordt geplaatst, zodat deze gelijk staan met de grond. Dit is veilig, omdat de kinderen er niet kunnen afvallen. Bij een opbouw trampoline is het voordeel wel dat je deze kunt verplaatsen. En voor de veiligheid kun je altijd een veiligheidsnet plaatsen. Bij Trampolines.nl hebben ze een breed assortiment aan trampolines, dus dat is zeker de moeite waard om eens naar te kijken.

#4. Vorm

Er zijn ook veel verschillende vormen van trampolines beschikbaar. Denk hierbij aan rechthoekig, ovaal en rond. Overweeg welke vorm het beste past bij je tuin en de beschikbare ruimte. Wil jij een speels effect creëren in de tuin? Dan kun je kiezen voor een ronde trampoline. Ga jij liever voor een strak design? Dan staat een rechthoekige het mooiste.

#5. Onderhoud

Het onderhoud van een trampoline is erg van belang. Je wil na een aanschaf van een trampoline dat het in goede staat blijft. Controleer daarom regelmatig of de trampoline nog veilig is en vervang onderdelen als dat nodig is. Daarnaast is het goed om de trampoline te bedekken met een afdekhoes wanneer deze niet wordt gebruikt. Hierdoor voorkom je slijtage en roest op de veren.

Reacties
Anderen bekeken ook