Verras je kinderen met een trampoline in de tuin

Kinderen vinden het vaak heerlijk om lekker op een trampoline te springen. Dat kan soms in een grote speeltuin of in een pretpark.

Guido van Loon 28 December 2021

Maar daar kom je als gezin natuurlijk niet elke dag. Hoe leuk zou het dan zijn om een inground trampoline in je eigen tuin te hebben. De kinderen kunnen daar dan gebruik van maken zo vaak ze maar willen.

Vriendjes maken wordt makkelijker

Waarschijnlijk wordt je achtertuin op die manier ook meteen populair bij kinderen in de buurt. Er zijn verschillende trampolines in de handel die je in de tuin kunt zetten. Een inground trampoline is ook geschikt om te trainen voor wedstrijden.

Zorg voor veiligheid

Wanneer je kinderen gebruik maken van een trampoline in de tuin is het natuurlijk belangrijk dat ze hier veilig op kunnen springen. Een trampoline maakt gebruik van grote veren, die goed moeten worden afgeschermd. Koop je je trampoline bij etantrampolines.com dan weet je zeker dat je goed zit. Controleer de trampoline jaarlijks op veiligheid. Als je dit zelf niet goed kunt doen laat er dan een deskundige naar kijken. Die kan zijn of er sprake is van slijtage en of onderdelen vervangen moeten worden. Als je op tijd onderhoud laat plegen aan je trampoline kan deze vele jaren mee gaan.

Maak gebruik van een veiligheidsnet

Het is aan te raden om voor je trampoline ook een veiligheidsnet aan te schaffen. De kinderen kunnen dan tijdens het springen vrijwel niet naast de trampoline terechtkomen. Voor extra veiligheid kun je natuurlijk ook rubber tegels rond de trampoline leggen, deze voorkomen ernstige verwondingen als het toch eens een keer mis zou gaan. Bedrijven die trampolines verkopen kunnen doorgaans ook toebehoren leveren, Informeer daar dus naar als je van plan bent om een trampoline aan te schaffen. Er zijn naast inground trampolines ook trampolines te koop die je los kunt neerzetten. Die kun je voor de winter afbreken en opbergen.

Reacties