Foto: 3-redenen-trampoline-tuin-gezond-leuk

3 redenen waarom een trampoline in de tuin gezond en leuk is

Trampolines zien we steeds vaker in tuinen verschijnen. Springen op de trampoline is namelijk leuk én goed voor je. Lees hier drie redenen waarom.

Guido van Loon

Het is bekend dat kinderen vandaag de dag steeds minder actief zijn. Ze zitten graag en veel achter hun tablet, smartphone of televisie. Veel ouders kiezen daarom voor een trampoline in de tuin; (bijna) elk kind vindt dit leuk, ze gaan lekker naar buiten en kunnen hun energie kwijt. En het is ook nog eens goed voor ze ook. Hieronder vind je drie redenen waarom een trampoline kopen voor je kinderen een goed idee is.

1. Minder impact op je wervelkolom en gewrichten

Als je op een trampoline springt, vermindert de impact op de wervelkolom, gewrichten en botten. Het versterkt namelijk je spieren en zorgt voor meer balans en flexibiliteit. Zo voorkom je pijnklachten. Het is zelfs 90% beter voor je gewrichten en wervelkolom dan bijvoorbeeld hardlopen. Zo worden trampolines ook gebruikt voor het herstelproces van sporters na ernstige blessures of operaties.

2. Springen versterkt de botten

Uit (wetenschappelijk) onderzoek is gebleken dat springen ideaal is voor het creëren en onderhouden van sterke botten. Om je botten te versterken is er namelijk druk van bovenaf nodig, en dat krijg je weer als je gaat springen. Zo ga je namelijk tegen de zwaartekracht in. Dit maakt dat springen dus goed is voor de botopbouw en om botonkalking tegen te gaan. En het hoeft niet eens met een hoge intensiteit, rustig op en neer springen is al voldoende. Regelmatig springen op de trampoline zorgt dus voor goede botten bij je kids!

3. Het stimuleert gewichtsverlies

Trampoline is enorm goed om gewicht te verliezen. Aangezien er geen schokbelasting voor je gewrichten is trampoline springen erg goed voor kinderen (en volwassenen!) met overgewicht. Wil je echt afvallen? Dan wordt aangeraden dagelijks 30 minuten op een trampoline te springen.

Dit maakt trampolines dus niet alleen een erg populair speelgoed voor kinderen, het is ook nog eens erg gezond! Ook voor jou als ouder.

Meer leuke speelgoedtips vind je hier.

Reacties