Tuintrend 4: op deze 7 supergezellige tuinbankjes wil iedereen wel zitten

Je praat nog gezelliger met je buurtjes als je daar even lekker bij kunt zitten. Daarom vandaag de leukste tuinbanken voor je voortuin en waar je ze koopt.

Sandra van Koningshoven 25 Juli 2018

beeld: Muur-Bank

Dat we allemaal best wat socialer moeten zijn zo nu en dan, weten we allemaal wel. En nee, geen berichtjes via je social media, maar gewoon wat meer aandacht besteden de mensen in je omgeving en je eigen buurt.

Waarom iedereen een tuinbank nodig heeft

Mijn overbuuf van bijna tachtig lentes jong snapt dat en daarom tuiniert dagelijks in haar voortuin. En dat zie je: haar tuin is om door een ringetje te halen. Maar haar noeste arbeid wordt zeer regelmatig en met liefde onderbroken door een praatje met de achterbuurvrouw, de man met de hond van een straat verderop of gewoon een willekeurige vriendelijke voorbijganger. Ze vindt het heerlijk!

tuinbank-Wehkamp

Ik besloot daarom laatst dat ik me ook maar eens meer met mijn voortuin en buurtgenoten moest gaan bemoeien. Een beetje gezelliger doen.

De beukenhaag een nieuwe coupe

Op een mooie zonnige zondag ging ik daarom laatst in mijn voortuin ‘aan het werk’. Eens kijken of ik het net zo leuk en gezellig vind als mijn overbuurvrouw. Ik gaf onze beukenhaag een nieuwe hippe coupe, haalde wat onkruid weg en veegde de tegels netjes schoon.

En afgezien van het feit dat ik moord en brand gilde toen er een spin in mijn haar zat en ik twee keer naar binnen vluchtte om een bij/hommel/wesp-look-a-like te ontwijken, vond ik het echt hartstikke leuk. En nog gezellig ook, want ik heb heerlijk staan kletsen met de buren en natuurlijk met de man met de hond van een straat verderop.

Een tuinbank is gezellig

Daar wil ik meer van! Daarom vind ik dat ik een tuinbankje nodig heb. Om af en toe even op uit te rusten na het tuinieren en hopelijk nodigt het mensen uit eens gezellig aan te schuiven. Wil jij ook een gezelligere voortuin en meer contact met je buurt? Zet er dan een tuinbankje neer. Ik vond een paar hele leuke!

1. Teak bankje € 39,99

Dit leuke bankje van teakhout is perfect om op te relaxen of om leuke accessoires op neer te zetten. En met zijn bescheiden afmetingen past hij ook perfect op je balkon.

tuinbank-Xenos

2. Tuinbank met bergruimte € 139,99

Weerbestendig, elegant en praktisch: deze gezellige tuinbank van acaciahout gaat lang mee, ziet er leuk uit en heeft lekker veel bergruimte onderin.

tuinbank-Vente-Unique


3. Stoer en lief tuinbankje € 149,00

Maak een feestje van je tuin of balkon met dit lieve witte tuinbankje. Stiekem is hij toch ook een beetje stoer, want hij is helemaal van staal gemaakt. Die kan dus wel tegen een stootje!

tuinbank-Wehkamp

4. Lekkere loungebank € 429,00

Als je eenmaal bent neergeploft op fluffy kussens van deze relaxte tweezits tuinbank, wil je nooit meer opstaan. Ideaal voor een luie-lounge-zondag.

tuinbank-Wehkamp

5. Strakke tuinbank € 89,95

Dit bankje is een alleskunner. Hij kan namelijk prima in je voortuin, past op elk balkon of je schuift hem gezellig bij aan de eettafel. Hij is mooi strak vormgegeven, maar evengoed gezellig door de latten van eucalyptushout. Mooi, mooi, mooi!

tuinbank-Ikea

6. Traditionele tuinbank in een nieuw jasje € 149,00

Dit tuinbankje lijkt op een ouderwets parkbankje en heet daarom ook heel toepasselijk ‘Granny’. Hij ziet er niet alleen heel tof uit, maar hij zit ook nog eens erg comfortabel. Laat die buren maar komen!

tuinbank-Fonq

7. De-straks-komt-de-hele-buurt-op-visite tuinbank € 1.495,00

Oké, deze tuinbank kost wat. Maar dan heb je ook wel wat! Deze hippe tuinbank heeft een fijne Scandinavische look en zit heerlijk met én zonder kussens. Hier wil de hele buurt natuurlijk wel op zitten.

tuinbank-Fonq

Ik ga dus zeker een leuke tuinbank in mijn voortuin neerzetten. Het staat superleuk en ik denk dat mijn buurtjes het ook heel gezellig vinden. Doe je ook mee?

Wel een tuinbank maar nog geen leuke kussens?

Bij Tuinkussenshop.nl hebben ze voor elk type bank de meest leuke kussens. 

Je wilt je tuinbank natuurlijk wel mooi houden

Hier zie je hoe je je tuinmeubels goed en makkelijk kunt onderhouden.

Reacties