Foto: snoeihulp

Snoeihulp op niveau

Veilig snoeien met beide voeten op de grond.

Met een goede snoeischaar knip je moeiteloos struiken en planten. Takken hoog in de boom of diep in een struik zijn echter lastig bereikbaar. De collectie Gardena-scharen met lange armen bieden uitkomst. Afhankelijk van het model kun je tot 6 meter hoogte snoeien. De scharen hebben een geïntegreerd metalen mechanisme dat zonder extra moeite 12x meer kracht geeft. Takken van zo’n 3 cm dikte worden met een simpele trekbeweging afgeknipt. 

Eenvoudig

Er zijn 3 modellen: de SlimCut, de Starcut 160 Plus en Startcut 410 Plus. De snoeikop van de SlimCut zit op een steel van 117 cm. Je steekt de schaar in de struik (of boom) en door de flexibele handgreep heen en weer te schuiven, knip je de takken op afstand af. Het takkenwerk wordt letterlijk een licht klusje, want de SlimCut is gemaakt van lichtgewicht aluminium en heeft twee snoeistanden: voor dunne takken en dikke. De steel is aan te passen aan de eigen lichaamslengte en zorgt dat je rug wordt ontlast. De StarCut-scharen werken op vergelijkbare wijze. De uitschuifbare stelen zorgen voor een bereik van 3 meter (160 Plus) en 6 meter (410 Plus). Ze zijn bovendien uitgerust met een trekhaak. Gesnoeide takken die in de boom blijven hangen, trek je daarmee eenvoudig naar beneden.

Veiligheid voorop

De ‘lange scharen’ bieden veiligheid voor tuiniers. Je hoeft tijdens het snoeien geen acrobatische toeren uit te halen met ladders of wankele trapjes. Een antikleefcoating op de messen beschermt tegen roestvorming. GARDENA geeft op de boomscharen een gebruiksgarantie van 25 jaar.

Actie

Tot en met 30 november 2020 ontvang je bij aanschaf van een GARDENA SlimCut of StarCut maximaal € 40,00 retour op de aankoopprijs. Kijk voor meer informatie over deze refundactie op www.gardena.com.

Reacties