GARDENA Tuinruimer

Bladruimen is niet bepaald het leukste tuinklusje: het bij elkaar harken, oppakken en afvoeren is tijdrovend en ongemakkelijk. De GARDENA Tuinruimer helpt je.

Getest door:

Even voorstellen...

Heel benieuwd naar deze andere manier van bladeren verzamelen. Zowel in mijn voor- als achtertuin heb ik in de herfst heel wat bladeren te harken. Eens zien of ik met de Gardena Tuinruimer gemakkelijk alle bladeren bij elkaar krijg en af kan voeren.

Relaxed lopen

Het is heel relaxed lopen achter deze bladruimer. Wel dienen dan de bladeren wat verspreid te zijn, dus niet op hoopjes te liggen. Dat komt natuurlijk nog wel eens voor in de herfst en dan is harken toch weer net wat handiger. De bladruimer kan een dikkere laag bladeren niet echt aan. De zak vangt de bladeren goed op, maar wordt in de hoogte niet optimaal benut.

Erg effectief

De bladruimer neemt de meeste bladeren mee. Er blijft wel iets liggen, maar dat is voor mij geen probleem. De opvangzak is gemakkelijk los te maken en leeg te gooien. Wel blijft door de vorm van de zak steeds een restje bladeren achter.

Gemakkelijk in- en uit elkaar te zetten

Je zet de bak gemakkelijk in elkaar. De zak is gemakkelijk te bevestigen en weer los te halen om leeg te gooien. De hoogte van de bladvegers is in te stellen, maar dat gaat iets minder soepel. Verder is de bladruimer gemakkelijk rechtop neer te zetten en neemt dan weinig plaats in.

Geluidsniveau

Daar kan ik heel kort in zijn. De tuinruimer is vrijwel geluidloos. Er zit geen motor in maar alleen een aantal rubberen harken die ronddraaien. Dat maakt amper geluid, bijzonder prettig en eigenlijk een verademing: voor de buurt én voor mezelf!

Conclusie

Een zeer praktisch, bruikbaar en fijn apparaat, deze bladruimer. Zowel op gras als op de stoep te gebruiken. Geruisloos, aardig effectief en je beweegt zelf ook nog!

Reacties