Gardena AquaBloom bewateringsset

Met de Gardena bewateringsset krijgen je planten op tijd water als je op vakantie bent. Zonder stroom en wateraansluiting Laat het product even in de zon staan om via het zonnepaneel de batterijden op te laden. Ontdek in de review hoe het werkt.

Getest door:

Even voorstellen...

Ik probeer in mijn vrijetijd op het dakterras een moestuintje bij te houden. Helaas schiet het met het drukke gezinsleven en tijdens vakanties of weekendjes weg er nog wel eens bij in om alle planten water te geven. Nadeel van kweken in bakken is dat ze dan ook snel water te kort hebben. Ik hoop dat met de AquaBloom het probleem van regelmatig watergeven is opgelost. Voor mij is belangrijk dat de bewateringsset makkelijk te installeren is en ik niet dagelijks moet gaan controleren of hij het wel doet omdat er te weinig zon is geweest.

Hoe zet je het in elkaar?

Met alle bijgeleverde onderdelen en het ontbreken van een goede instructie vond ik het in eerste instantie een puzzel om het goed in elkaar te zetten. Je moet goed kijken wat je met elk onderdeel kan en moet doen. Zodra je dat door hebt, is het eenvoudig om elke plant te voorzien van 1 of meerdere druppelaars.

De installatie

Het was dus even puzzelen hoe je het beste de stukjes kunt gebruiken en het op maat knippen van de slang tussen de diverse planten. Je hebt hier even wat werk aan, maar als het eenmaal goed zit dan verdient het zich ruim terug. Je stelt na het opladen van de accu de juiste stand in en je hoeft er niet meer naar om te kijken. Afhankelijk van het ingestelde verbruik moet je om de paar dagen de emmer bijvullen. Een aanvulling hiervoor zou bijvoorbeeld zijn dat je een signaal krijgt als de emmer leeg is, dan hoef je niet zelf te gaan kijken.

Diverse opties

Je hebt met de bewateringsset diverse opties om de hoeveelheid water en de frequentie in te stellen. Voor het gebruik moet je de accu even in de zon opladen. Bij de set zitten een heleboel druppelaars en verbindingsstukjes, de hoeveelheid meegeleverde slang is ruim voldoende voor een balkon of dakterras.

Doorstaat weer en wind

De Aquabloom voelt echt stevig aan het doorstaat echt weer/wind en extreme zon. De druppelaars en de slang zijn van goed materiaal, dat niet snel kapot gaat. De opstelling heeft nu al enkele weken buiten gestaan en ziet er nog steeds top uit.

Prima resultaat

De planten hebben de hele zomer er top bij gestaan en ik heb nog nooit zoveel tomaten gehad! Het bewateringssyteem geeft precies af wat ik had ingesteld waardoor mijn moestuin er goed bij stond en ook de vakantie heeft doorstaan.

Conclusie

De Aquabloom voldoet aan mijn verwachtingen. De planten kregen genoeg water en konden goed groeien ook als ik vergat om water te geven. In de vakantie hoefde enkel om de paar dagen de emmer bijgevuld te worden waar mijn buren ook weer blij van werden. Zij hoefden niet zo vaak hiernaar om te kijken. Een kort instructiefilmpje over de diverse onderdelen en hoe je de opstelling het beste kunt installeren zou wel een goede toevoeging zijn om het een top product te maken.

.....
Reacties