Foto: Teakhouten-tuintafel-must-have-tuin

Teakhouten tuintafels zijn een must have voor iedere tuin

Je hebt een fijne tuin en daar wil je dan ook van genieten. Daarvoor heb je meubels nodig die passen bij je tuin.

Guido van Loon

Een bijkomende eis is vaak dat het comfortabele en sfeervolle meubels moeten zijn, die lang meegaan en tegen een stootje kunnen. Waar kies je dan voor?

Waar let je op tijdens de aankoop van tuinmeubelen?

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de grootte van je tuin om te zien welke meubelen er in passen. Daarnaast kijk je naar de sfeer van de tuin en de woning. Straalt het een moderne en strakke sfeer uit? Dan kies je voor meubelen die daarbij aansluiten. Ook is het mooi in een moderne tuin om juist contrasterende meubels te kiezen. Heeft het meer een vintage uitstraling, dan kies je voor meubels die een wat oudere uitstraling hebben.

Niet onbelangrijk is het natuurlijk ook je budget voor de meubels. Bij tuinmeubels is vaak goedkoop toch duurkoop. Dit komt omdat tuinmeubels onderhevig zijn aan weersinvloeden en daar moeten ze wel tegen kunnen. Bij goedkope tuinmeubels kun je ervan uitgaan dat ze hooguit twee seizoenen meegaan voordat je weer naar iets anders moet kijken. Dit kan natuurlijk een bewuste keuze zijn, zodat je vaker van interieur en sfeer kunt veranderen. Met duurdere meubels doe je dit niet zo snel.

En tenslotte is het belangrijk om te kijken naar de plaats in de tuin waar de meubels komen te staan. Staan de meubels onder een boom die veel hars afgeeft of waar veel vogels in zitten? Dan is het goed om voor meubels te kiezen die je makkelijk kunt schoonmaken. Staan je meubels vol in de zon? Dan is het goed om te kiezen voor meubels die je daar goed tegen kunt behandelen.

Een pronkstuk in je tuin

Het is mooi om een meubel in je tuin te hebben dat echt een pronkstuk in je tuin is. Hierbij kun je kiezen voor bijvoorbeeld een tuintafel. Dit is van zichzelf al een groot meubel en zal een prominente plaats in je tuin innemen. Dan kun je er beter voor zorgen dat je een prachtexemplaar in de tuin hebt staan. De tuintafel is ook een meubel waar veel gebruik van wordt gemaakt in de tuin. Je eet eraan en doet een spelletje aan de tuintafel. Of je ontvangt visite en gaat gezamenlijk aan de eettafel zitten.

Het is fijn dat de tuintafel dan fijn aanvoelt en makkelijk te onderhouden is. De teak tuintafels zijn hier uitermate geschikt voor. Ze zijn makkelijk in onderhoud en je kunt ze de look en feel geven waar je van houdt. Zo kun je de tafels elk jaar behandelen zodat ze een nieuwe en verzorgde uitstraling houden. Veel mensen vinden het juist mooi om de tuintafels een beetje te laten verweren, zodat ze meer opgaan in de tuin.

Een teak tuintafel past in iedere tuin en je kunt het de uitstraling geven waar jij van houdt. Ook heeft het een lange levensduur zodat je lang van je tuintafel kunt genieten.

%MCEPASTEBIN%

Reacties