Urban gardening: groene vingers hebben niet veel ruimte nodig

Basis tips voor een gezonde (vega) stadstuin

22 Mei 2020

Een grote moestuin met fruit, groenten en kruiden is qua ruimte niet voor iedereen haalbaar. Desondanks zien we dat steeds meer mensen zich hier niet door laten beperken en zelfs van kleinere stadstuinen een bloeiende, vrolijke oase van groen creëren. WOLF-Garten geeft enkele tips voor tuinieren op een klein oppervlak.

Of je ze nu zelf maakt of kant-en-klaar koopt, een verhoogde plantenbak is een mooie manier om bijvoorbeeld op het balkon te kunnen tuinieren. De juist grondsoort, de samenstelling en de voeding zijn extra belangrijk wanneer planten weinig ruimte hebben. Dit zijn de tips die experts geven over hoe je een plantenbak het beste kan vullen:

  1. Zorg allereerst voor een laag van gebroken potten of stenen, stukjes hout en steentjes zodat het overtollige water weg kan
  2. Leg hier vervolgens een laag grond overheen
  3. Bedek de grond met wat tuinafval en bladeren
  4. Maak nu een laag van compost of mest, als extra voeding
  5. De laatste laag bestaat uit compost speciaal voor potplanten

Gebruik veganistische potgrond

De ‘Natura Bio’ lijn van WOLF-Garten is gemaakt van 100% plantaardige grondstoffen en mag het label veganistisch dragen. Belangrijk, wanneer je bijvoorbeeld vega groenten en fruit wil kweken. Er zijn verschillende varianten zoals voor balkon- en potplanten en voor verhoogde plantenbakken. De WOLF-Garten Natura Bio producten zijn in verschillende formaten verkrijgbaar vanaf €6,40. Kijk hier voor alle varianten.

Zorg ervoor dat je groene vingers niet zwart worden

Deze vrolijke balkonhandschoenen zijn speciaal gemaakt om bescherming te bieden tijdens precieze klusjes zoals het (ver)potten en onderhouden van planten, groenten, fruit en kruiden. De WOLF-Garten balkonhandschoenen zijn voorzien van antislip laag voor extra bescherming. Je kunt ze gewoon wassen op 30 graden Celsius. De WOLF-Garten GH-BH8 balkonhandschoenen kosten €7,99.

Tuinmonitor 2020

Wist je dat het planten van bollen de favoriete tuinklus is van vrouwen? Dit blijkt uit de recent uitgevoerde Tuinmonitor 2020 van WOLF-Garten. Mannen vinden grasmaaien het leukste om te doen.

Voor meer tuintips en informatie kijk op www.wolf-garten.nl

Meer van MTD Products Benelux B.V.
Reacties