Foto: PLANTENBAK

Hoe kies je de juiste plantenbak?

Als je net een nieuwe woning hebt of je interieur wilt opfrissen, is het misschien tijd om te kiezen voor een nieuwe plantenbak.

Theo 22 Januari 2023

Maar hoe kies je nu de juiste plantenbak? Hieronder geven we je enkele tips om je op weg te helpen.

Waarom kiezen voor een nieuwe plantenbak?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een nieuwe plantenbak. Misschien heb je zin om je interieur op te frissen met wat groen, of wil je een lege hoek opvullen met een plantenbak. Ook kan het zijn dat je huidige plantenbak niet meer voldoet aan je wensen of dat hij aan vervanging toe is. Het is dan tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe plantenbak. Hoe je dat doet? Wij leggen het je in dit artikel uit.

Wat voor soorten plantenbakken zijn er?

Er zijn talloze soorten plantenbakken op de markt, dus het kan lastig zijn om de juiste te kiezen. Een van de eerste dingen waar je rekening mee moet houden, is de grootte van de plantenbak. Houd hierbij in gedachten waar je de plantenbak wilt neerzetten en welke planten je erin wilt zetten. Verder is het belangrijk om te kijken naar de materialen waaruit de plantenbak is gemaakt. Zo zijn er bijvoorbeeld plantenbakken van terracotta, kunststof, hout en cortenstaal. Een cortenstaal plantenbak is bijvoorbeeld erg populair vanwege de duurzaamheid en tijdloze uitstraling.

Hoe kies ik de juiste plantenbak?

Daarnaast is het ook goed om na te denken over de stijl van de plantenbak. Wil je bijvoorbeeld een moderne of juist een klassieke plantenbak? Dit is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de stijl van je interieur.

Een ander aspect om rekening mee te houden, is het gewicht van de plantenbak. Als je van plan bent om de plantenbak op een bovenverdieping neer te zetten, is het handig om te kiezen voor een lichte plantenbak. Hiermee voorkom je dat je het dakbeschot beschadigt.

Vergeet niet om ook na te denken over de onderhoudsvriendelijkheid van de plantenbak, zodat je er lang genoeg van kunt blijven genieten. Als je bijvoorbeeld kiest voor een plantenbak van kunststof, hoef je deze niet te beschilderen en is hij makkelijk te reinigen. Een plantenbak van hout of cortenstaal daarentegen zal wel regelmatig behandeld moeten worden om de levensduur te verlengen. Als je deze punten in gedachten houdt, zul je zeker de juiste plantenbak vinden voor jouw huis en jouw planten.

Reacties