Foto: 2022/design-plantenbak-tuin-opfraaien.jpg

Hoe je tuin op te fraaien met een design plantenbak

Een mooi ingerichte tuin is goud waard als je van een optimaal wooncomfort wilt genieten, dat is zeker.

Guido van Loon 29 April 2022

Hoewel de basis van je tuin natuurlijk bestaat uit het juiste meubilair en de nodige voorzieningen, is het ook belangrijk om op zoek te gaan naar de beste vormen van decoratie. Zoals plantenbakken, die toch wel een belangrijk onderdeel vormen van de inrichting van de tuin!

Een plantenbak is een functionele accessoire, die ervoor zorgt dat je planten niet wild gaan groeien en overzichtelijk blijven. Daarbij helpt zo’n bak natuurlijk ook bij het creëeren van een prachtige, geordende tuin en gazon - en dat komt de look en feel van je tuin en terras alleen maar ten goede.

De vraag is natuurlijk: hoe vind je precies de beste plantenbakken voor jouw tuin en situatie? En waarop moet je zoal letten als je een design plantenbak wilt kopen? Lees snel verder voor meer tips en handige informatie!

Op zoek naar een design plantenbak? 3 factoren om rekening mee te houden!

Met een plantenbak werk je je tuin of gazon tot in de kleinste details af, zolang je de juiste keuze maakt. Zoals dat bij elke aankoop voor je woning of tuin het geval is, koop je natuurlijk best niet zomaar de eerste plantenbak die je tegenkomt.

Hieronder enkele zaken om in het achterhoofd te houden, zodat je zeker de juiste investering doet voor jouw tuin en voorkeur:

1. Kies het juiste materiaal

Het materiaal waaruit je plantenbakken bestaan, heeft een grote invloed op verschillende zaken. Zo zal het de look en feel van de inrichting van de tuin compleet maken, aangezien je met bepaalde materialen een heel specifieke atmosfeer teweeg kunt brengen. Denk maar aan houten plantenbakken voor een landelijke uitstraling.

Er bestaan gelukkig heel wat unieke materialen, die ook heel speciale eigenschappen hebben. Een Cortenstalen plantenbak is daar een goed voorbeeld van. Zo’n model bestaat uit een speciaal soort staal dat op natuurlijke wijze gaat roesten, waardoor de onderste laag beter beschermd is én het geheel er daarbij extra robuust en rustiek gaat uitzien.

2. Besteed aandacht aan de indeling

Zodra je de juiste plantenbakken gekozen hebt, is het ook van belang dat je deze op de juiste manier in je tuin organiseert en plaatst. Je kan bijvoorbeeld de plantenbakken gewoon langs de rand van je gazon zetten, waardoor ze een soort van omheining vormen. Dit is interessant, zeker als de bakken die je hebt gekozen wat groter zijn.

Aan de andere kant zijn plantenbakken ook leuk als afscheiding tussen het terras en het gazon zelf. In die vormen ze een soort van kunstmatige haag, waardoor beide delen van je tuin beter tot hun recht komen!

3. Kies het juiste formaat plantenbakken

Met het oog op een goede indeling is het ten slotte ook geen slecht idee om het juiste formaat plantenbakken te kiezen. Bij speciaalzaken als Roestbakken.com vind je tal van mogelijkheden op het vlak van afmetingen, waaronder ook cortenstalen modellen, zodat je hoe dan ook het beste formaat in huis haalt!

Reacties