Foto: 2014/kom-in-de-kas.jpg

Kom in de Kas 2014 op 5 en 6 april

De 37e editie van Kom in de Kas vindt plaats op 5 en 6 april 2014. Ook dit jaar heeft de glastuinbouwsector zich hard gemaakt om dit unieke publieksevenement in de benen te houden.

Op zaterdag 5 en zondag 6 april vind de de 37e editie van Kom in de Kas plaats. Kom in de Kas is het grootste landelijke publieksevenement van de Nederlandse Glastuinbouwsector. Honderden gastvrije groente-, bloemen- en plantenkwekers openen dit weekend hun deuren van de kas. In meerdere regio's verspreid over Nederland kun je kijken wat er allemaal gebeurt in die glazen kassen.

Wat is er te beleven?

Tijdens Kom in de kas is er voor iedereen van alles te beleven! Voor jong en oud. In de kassen gebeuren een heleboel opmerkelijke, leuke en spannende dingen voor kinderen. Bij Kom in de Kas kunnen kinderen met eigen ogen zien en ervaren hoe tomaten, komkommers of paprika's groeien. Een dag in de kas is niet alleen leerzaam, het is ook nog eens lekker en leuk. Er valt overal veel te proeven en te smullen. Een tomaatje of een komkommertje uit de vuist gaat er altijd wel in.

Kom in de Kas.

Het eerste weekend van april laten ruim 200 glastuinders (groenten-, bloemen- en plantentelers) zien waar zij trots op zijn: de kunst van de teelt van mooie, verse, smakelijke, gezonde en veilige natuurproducten. Kom in de Kas is méér dan een kijkje achter de schermen.

Landelijke kick-off

De landelijke kick-off van Kom in de Kas vindt plaats op donderdag 3 april 2014 in de regio Bommelerwaard. Kwekerij Mansflowers in Brakel is dit jaar gastheer voor deze happening. Kunst in de Kas wordt als thema gebruikt tijdens de landelijke kick-off.

Deelnemende regio's

Dit jaar zijn in 23 regio's verspreid over het land vele honderden bedrijven te bezoeken. In het kader van 'In de kas kan alles' worden diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Vorig jaar brachten ruim 200.000 mensen een bezoekje aan de kassen.

Provincie      Kom in de Kas regio  Open 
Drenthe Tuinbouwgebied Erica za/zo
Flevoland Almere-Buitenvaart za
Flevoland Noordoostpolder za
Gelderland Bommelerwaard za
Gelderland De Overbetuwe en de Liemers zo
Gelderland Midden-Betuwe za
Groningen Groningen (Haren, Eelde, Paterswolde) za/zo
Limburg Horst zo
N-Brabant Bladel zo
N-Brabant De Peel - Helenaveen zo
N-Brabant Uden zo
N-Holland Aalsmeer za/zo
N-Holland Assendelft za
N-Holland Heerhugowaard e.o. za
Overijssel Koekoekspolder za
Utrecht De Ronde Venen za
Z-Holland Bergschenhoek za
Z-Holland IJsselmonde za
Z-Holland Nieuwveen za
Z-Holland Rijnsburg za
Z-Holland Voorne Putten za
Z-Holland Westland za/zo
Z-Holland Zuidplaspolder za

Kom in de Kas.

De voorbereidingen zijn al in volle gang. Kijk op www.komindekas.nl voor de deelnemende bedrijven en de informatie over de georganiseerde activiteiten. Kom in de Kas wordt mede mogelijk gemaakt door Dutch Produce Association, FloraHolland, Rabobank en Interpolis.

Volg Kom in de Kas via Facebook. De toegang is gratis.

Meer informatie: www.komindekas.nl

Publicatiedatum: 22 maart 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties