string(1) "p"
Profielfoto van Gras en Groen, uw tuin in goede handen!
Gras en Groen, uw tuin in goede handen!
Hedikhuizerweg 21, 5222 BC DEN BOSCH
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
Op afspraak -
zondag
Gesloten

Kunstgras laten leggen: de beste keuze

Kunstgras dat niet of nauwelijks van echt te onderscheiden is. Gras en Groen heeft het voor je.

Kunstgras dat niet of nauwelijks van echt te onderscheiden is. Gras en Groen heeft het voor je. Te koop vanaf €16,95 per m². Een altijd groenblijvend alternatief voor als je klaar bent met onkruid, mos en kale plekken in jouw gazon.

De 3 mooiste kunstgrassoorten

Waar natuurlijk gras maar in één kleur te ‘verkrijgen’ is, heb je bij kunstgras keuze uit een heel assortiment. Mijn 3 favoriete van dit moment:

  • Chicago Vibe: een stevige en robuuste kunstgrassoort, die een donkergroene eerste oogopslag heeft. Het heeft relatief korte vezel, en een frisse, sterke uitstraling. Dit zorgt voor een uitstraling die lijkt op kort gemaaid gras.
  • San Francisco Ace: maakt al ruime tijd deel uit van onze meest verkochte top-3 kunstgrassoorten. En dat is niet voor niets. Hij beschikt namelijk over de fantastische combinatie 'sterk en zacht'. De San Francisco Ace is een van de sterkste kunstgrassoorten uit het assortiment.
  • Super Lazy Florida, de naam zegt alles al! Speciaal geselecteerd voor uw comfort en rust. Dit hoogpolige kunstgras absorbeert 20% minder warmte waardoor het altijd cool aanvoelt. De Super Lazy Florida heeft namelijk een lange vezel waardoor het koel en zacht aanvoelt in de zomer.

Het kiezen van een soort kunstgras is een kwestie van smaak. Volg vooral je gevoel, voor de specifieke voor- en nadelen kun je altijd advies inwinnen bij één van de experts van Gras en Groen Kunstgras.

Kunstgras laten leggen: waarom?

Ben je erover uit? Je gaat vol overtuiging voor kunstgras en hebt zelfs al een soort gekozen. Nu rijst de volgende vraag: ga je het zelf leggen of laat je jouw kunstgras leggen? Wat ons betreft is kunstgras leggen echt vakwerk waar veel precisie bij komt kijken. Bovendien kleven er veel voordelen aan het laten leggen van kunstgras (door ons):

  • Binnen 14 dagen genieten van een prachtig aangelegd kunstgrasgazon;
  • Zonder dat je daarvoor materialen of gereedschappen hoeft aan te schaffen of te huren;
  • Geen kostbare tijd kwijt;
  • Je hoeft geen grond of zand af en aan te voeren;
  • Garantie op het geleverde werk;
  • Doe je zaken met Gras en Groen, dan doe je zaken met een volwaardig hoveniersbedrijf dat alle tuinwerkzaamheden voor je uitvoert.

Stabiele ondergrond

Kunstgras aanleggen vraagt veel nauwkeurigheid. Zo is het aanleggen van een stabiele, waterdoorlatende onderlaag heel belangrijk. Verzakkingen in de ondergrond van kunstgras is namelijk één van de meest voorkomende klachten. Met onze speciale stabilisatiemix behoort dit tot de verleden tijd. De mix is een betongranulaat en bestaat onder andere uit gebroken puin. Eenmaal aangelegd hardt het mooi uit, waardoor er een zeer goed dragende en stabiele onderlaag ontstaan. Het perfecte fundament voor kunstgras.

Egaliseren, insnijden en verlijmen

Daarna moet je aan de slag om de grond te egaliseren, de kunstgrasmatten in te snijden en aan elkaar te lijmen. Realiseer je je hoeveel daarbij komt kijken? De grond moet perfect egaal zijn, anders ligt de kunstgrasmat niet mooi. Vervolgens het snijden: één verkeerde beweging en je kunt de hele mat wel weggooien. En: hoe gebruik je het kunstgras zo efficiënt mogelijk, zodat je zo min mogelijk hoeft weg te gooien? Tenslotte moet je de verschillende matten aan elkaar lijmen. Achteraf wil je daar natuurlijk niets van terug zien.

Juiste vezelrichting

Daarbij komt dat het voor het uiterlijk heel erg uitmaakt hoe je het kunstgras legt. Kunstgras heeft namelijk net als echt gras een vezelrichting (vleug). Het mooiste is als je tegen de vezelrichting aankijkt.

Kunstgras laten aanleggen?

Al met al komt er veel meer kijken bij kunstgras laten aanleggen dan je wellicht dacht. Dus niet gek dat/als je het liever aan een expert overlaat! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil je alvast een offerte opvragen? Neem contact op met Gras en Groen Kunstgras voor alle mogelijkheden.