Kunstgras laten leggen: de beste keuze

Kunstgras dat niet of nauwelijks van echt te onderscheiden is. Gras en Groen heeft het voor je.

Kunstgras dat niet of nauwelijks van echt te onderscheiden is. Gras en Groen heeft het voor je. Te koop vanaf €16,95 per m². Een altijd groenblijvend alternatief voor als je klaar bent met onkruid, mos en kale plekken in jouw gazon.

 

De 3 mooiste kunstgrassoorten

Waar natuurlijk gras maar in één kleur te ‘verkrijgen’ is, heb je bij kunstgras keuze uit een heel assortiment. Mijn 3 favoriete hebben toevallig allemaal Amerikaanse namen:

  • New Mexico: vers van de pers! Deze kunstgrassoort is nieuw in het assortiment van Gras en Groen Kunstgras. Vergelijkbaar met een heerlijk, zacht hoogpolig tapijt met hoge, dichtbezette sprieten! Fris appeltjesgroen.
  • California Chill: Wil je echt, realistisch kunstgras? Dan is dit de enige keus voor jou. Door de grassprieten in verschillende lengtes niet van echt te onderscheiden. In een natuurlijke donkergroene tint, onwijs vol en lekker zacht.
  • PerfectAlabama:een soort die zijn naam eer aandoet. Donkergroen en ultrazacht, wat het een heerlijke loungeplek maakt. Ideaal voor een middagje zonnebaden. 

Het kiezen van een soort kunstgras is een kwestie van smaak. Volg vooral je gevoel, voor de specifieke voor- en nadelen kun je altijd advies inwinnen bij één van de experts van Gras en Groen Kunstgras.

 

Kunstgras laten leggen: waarom?

Ben je erover uit? Je gaat vol overtuiging voor kunstgras en hebt zelfs al een soort gekozen. Nu rijst de volgende vraag: ga je het zelf leggen of laat je jouw kunstgras leggen? Wat ons betreft is kunstgras leggen echt vakwerk waar veel precisie bij komt kijken. Bovendien kleven er veel voordelen aan het laten leggen van kunstgras (door ons):

  • Binnen 14 dagen genieten van een prachtig aangelegd kunstgrasgazon;
  • Zonder dat je daarvoor materialen of gereedschappen hoeft aan te schaffen of te huren;
  • Geen kostbare tijd kwijt;
  • Je hoeft geen grond of zand af en aan te voeren;
  • Garantie op het geleverde werk;
  • Doe je zaken met Gras en Groen, dan doe je zaken met een volwaardig hoveniersbedrijf dat alle tuinwerkzaamheden voor je uitvoert.

Stabiele ondergrond

Kunstgras aanleggen vraagt veel nauwkeurigheid. Zo is het aanleggen van een stabiele, waterdoorlatende onderlaag heel belangrijk. Verzakkingen in de ondergrond van kunstgras is namelijk één van de meest voorkomende klachten. Met onze speciale stabilisatiemix behoort dit tot de verleden tijd. De mix is een betongranulaat en bestaat onder andere uit gebroken puin. Eenmaal aangelegd hardt het mooi uit, waardoor er een zeer goed dragende en stabiele onderlaag ontstaan. Het perfecte fundament voor kunstgras.

Egaliseren, insnijden en verlijmen

Daarna moet je aan de slag om de grond te egaliseren, de kunstgrasmatten in te snijden en aan elkaar te lijmen. Realiseer je je hoeveel daarbij komt kijken? De grond moet perfect egaal zijn, anders ligt de kunstgrasmat niet mooi. Vervolgens het snijden: één verkeerde beweging en je kunt de hele mat wel weggooien. En: hoe gebruik je het kunstgras zo efficiënt mogelijk, zodat je zo min mogelijk hoeft weg te gooien? Tenslotte moet je de verschillende matten aan elkaar lijmen. Achteraf wil je daar natuurlijk niets van terug zien.

Juiste vezelrichting

Daarbij komt dat het voor het uiterlijk heel erg uitmaakt hoe je het kunstgras legt. Kunstgras heeft namelijk net als echt gras een vezelrichting (vleug). Het mooiste is als je tegen de vezelrichting aankijkt.

Kunstgras laten aanleggen?

Al met al komt er veel meer kijken bij kunstgras laten aanleggen dan je wellicht dacht. Dus niet gek dat/als je het liever aan een expert overlaat! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil je alvast een offerte opvragen? Neem contact op met Gras en Groen Kunstgras voor alle mogelijkheden.