Foto: pizza oven.png

Pizza oven kopen? In dit artikel komen de mooiste pizza ovens naar voren.

Ben jij op zoek naar een pizza oven voor in de tuin of op het terras of balkon? In dit artikel komen de mooiste en populairste pizza ovens naar voren.

Guido van Loon

De trend van het buiten koken wordt ook in Nederland steeds populairder. Men vindt het heerlijk om op een warme zomerdag gezellig samen met vrienden of familie in de tuin te eten. De keuken verplaatst zich in de zomer dus steeds meer naar buiten. De een plaatst een gehele buitenkeuken in de tuin, de ander maakt gebruik van een barbecue of een stenen pizza oven.

Het laatste product, de pizza oven, wordt tot heden nog vaak gezien als een oven speciaal voor pizza’s, maar dit product heeft véél meer mogelijkheden, dan alleen het bakken van pizza’s.

De pizza oven

De meeste denken bij een pizza oven aan een speciale oven om eigen gemaakte pizza's te bakken, maar niets is minder waar. De pizza oven heeft namelijk nog veel meer mogelijkheden. Zo is hij ook zeer geschikt voor het bakken van brood en zelfs het bereiden van stoofschotels, het roken van vis en het grillen van vlees. Kortom, de pizza oven heeft dus vele mogelijkheden.

Maar welke pizza ovens zijn er zoal?

Morsø Forno pizza oven

De Morsø Forno pizza oven is een compacte buitenoven, die dankzij zijn vorm, ideaal is voor het bakken van brood en pizza.

Morso Forno Pizza oven

De pizza oven is gemaakt van gecoat gietijzer en op temperatuur te brengen door brandend hout in het midden van de oven te plaatsen. Wanneer je pizza of brood wilt bakken, schuif je het brandende hout naar de zij -en achterkant en plaatst de pizza of het brood in het midden.

Pizzajolly

De Pizzajolly is een houtgestookte pizza oven die vooral bekend staat voor zijn mobiliteit. De oven heeft een stenen ovenvloer waarop de ‘echte italiaanse pizza’ ook gebakken wordt en is snel op temperatuur.

pizzajolly pizza oven

Het voordeel van de Pizzajolly is, dat hij dankzij zijn mobiliteit te gebruiken is op zowel het balkon, het terras of in de tuin.

Barteljo Pisa pizza oven

De Pisa van Barteljo is een handgemaakte pizza oven, welke dankzij zijn brede deur, uitermate geschikt is voor het bereiden van pizza’s, broden en ovenschotels.

De oven wordt maximaal verwarmd door de naar voren geplaatste schoorsteen. Hierdoor gaat er geen warmte verloren en gaat de hitte over de pizza naar buiten.

De Barteljo Pisa pizza oven is nu verkrijgbaar in onze webshop in de groottes; 90cm100cm110cm en 120cm.

Bakerstone Pizzabox

Met de Bakerstone Pizzabox kun je jouw barbecue omtoveren tot een kleine pizza oven door simpelweg de box op je eigen gas of houtskoolbbq te plaatsen. In slechts 3-4 minuten is jouw eigen jouw eigen pizza klaar.

De Bakerstone Pizzabox bereikt temperaturen van 230 ° C tot 400 ° C en zijn gelijk aan die van een echte houtgestookte pizza oven. De prestaties zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type grill dat je gebruikt en de functies op de grill.

De uiteindelijke keuze

De uiteindelijke keuze voor een pizza oven is dus afhankelijk van een aantal factoren;

  • Hoeveel ruimte heb je ter beschikking?
  • Moet de pizza oven makkelijk verplaatsbaar zijn?
  • Hoeveel budget is er beschikbaar en wil je uitgeven?
Reacties
cmartens

Jammer dat de houtovens van Le Panyol niet in dit artikel worden genoemd. Ze behoren absoluut tot de top!

8 jaar geleden