Profielfoto van Zwartgroen
Zwartgroen
Industrieweg 5, 1619 BZ ANDIJK
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Tuinkamer inspiratie

Een tuinkamer: het is niet voor niks zo populair. Een tuinkamer heeft dat waar we zoveel behoefte aan hebben: rust, comfort en de natuur.

Welk materiaal kies je boven je hoofd in een tuinkamer?

Een tuinkamer doet ons sterk denken aan de Tiny House beweging. Een tuinkamer is eigenlijk een soort kleine woning en kan zowel vrijstaand of vast aan je huis staan. Voor de overdekking kan gekozen worden uit verschillende materialen, zoals aluminium lamellen, hout of glas. Het is aan jou welke look je wilt creëren en hoe comfortabel je het jezelf wilt maken. Ben je opzoek naar een minder permanente versie van een tuinkamer? Een aluminium pergola kan worden aangekleed met harmonicadoek, schaduwdoek en terrasschermen. Voor een romantisch effect kies je voor linnen of lakens als gordijnen. Gezelligheid gegarandeerd!

Het binnen-buiten gevoel met glazen schuifwanden

Met de grote glazen schuifwanden die je vaak bij tuinkamers ziet halen we de natuur een stukje dichterbij onszelf. Het uitzicht op het buitenleven doet aan alsof je buiten bent met de comfort en warmte van binnenshuis. Bouw je tuinkamer om tot een thuiswerkplek, een extra woonkamer, een ontmoetingsplek of een spa- en sportruimte. Welke bestemming je tuinhuis ook krijgt: het voelt elke keer weer als een mini vakantie – en lekker dichtbij huis.

Het voordeel van glazen schuifwanden van Luxxout zijn de meelopende wanden. Deze kunnen op ieder moment geopend en gesloten worden. Zo gebruik je je tuinhuis zowel tijdens het voorjaar als het najaar. Juist in de herfst en winter is een tuinkamer ontzettend idyllisch. De glazen schuifwanden zijn voorzien van een minimale rand. Enkel de aluminium profielen aan de boven- en onderkant zijn zichtbaar. De wand bestaat voornamelijk uit glas en dat creëert een moderne uitstraling. Je kiest zelf de kleur van de profielen. Kies voor zwart, antraciet, crème of wit. De keuze is reuze en daarom zijn we er zo gek op (en laat maatwerk nu net onze specialiteit zijn)!

Tuinverlichting creëert sfeer in je tuinkamer

Als je van plan bent om de avonden door te brengen in je tuinkamer, dan is het aanschaffen van de juiste tuinverlichting geen slecht idee. Tuinverlichting soort voor extra sfeer en vergeet ook de verlichting in de tuinkamer zelf niet! Voor een romantisch geheel kies je voor Italiaanse lantaarns van Fumagalli. Toch liever modern? Dan zijn tuinspots en wandlampen iets voor jou. Tip: een sliert lampenbollen doen het ook altijd goed!

Je tuinkamer aankleden met groen

Is het opzoeken van de natuur een van de redenen dat je een tuinkamer wilt aanschaffen? Dan doe je er een extra schepje bovenop door een kunstgraswand aan de binnenkant op te hangen. In combinatie met hout of aluminium materialen ontstaat er een mooi geheel. Een positieve bijkomstigheid is dat een groene werk- en leefomgeving gezond blijkt voor lichaam en geest. Youtuber Boaz wist dit al en liet door ons een enorme kunstgraswand installeren in zijn werkplek (bekijk hier de video). Zet wat planten neer en dompel jezelf onder in rust. Let’s go groen!