string(1) "a"

Dit is hoe tuinkantoren kunnen worden ingezet tijdens het hybride werken

Veel mensen lijden onder afnemende focus, minder productiviteit en een slechtere kwaliteit van geleverd werk door het nieuwe hybride werken.

Guido van Loon 25 Juni 2022

Thuis werken is niet altijd even fijn, vooral niet als er kinderen of huisdieren door het huis dwalen. Daarnaast krijgen veel thuiswerkers snel de neiging om wat huishoudelijke klusjes tussendoor te doen. Het werk dat gedaan moet worden, levert hierop in. Veel Nederlanders herkennen deze problemen ondertussen wel.

Tuinkantoren kunnen hierbij de oplossing bieden. Een ruimte waar je je volledig in kan terugtrekken om in alle rust te werken, omzeilt alle voorheen genoemde problemen en zorgt ervoor dat jij goed aan het werk kan!

Vele voordelen van tuinkantoren

Tuinkantoren zijn kleine werkruimtes die in de tuin worden geplaatst. Deze ruimtes maken het mogelijk om tijdens het thuiswerken in alle rust meetings bij te wonen en werk af te krijgen. Een tuinkantoor is volledig voorzien van ramen en een deur, om de ruimte zo huiselijk mogelijk te houden. De inrichting van het kantoor heb je in eigen handen.

Met het uitzicht op je eigen tuin, kan een tuinkantoor dé perfecte ruimte zijn om vol inspiratie aan het werk te gaan. Je bent nog steeds aan het werk in een vertrouwde omgeving, maar afleidingen die zich normaal gesproken aan de keukentafel voordoen, vallen weg wanneer je je terugtrekt in het kantoortje. Zo ervaar je meer concentratie, rust en focus dan binnen!

Laat de elektra regelen!

Voor het thuiswerken tegenwoordig, kan de elektra natuurlijk niet ontbreken. Je hebt immers stroom en internet nodig om achter je laptop of computer aan het werk te gaan. Ook moeten tuinkantoren voorzien zijn van een thermostaat. Tijdens de herfst- en wintermaanden, kan het in een ruimte die in de tuin staat ontzettend koud worden. Tijdens warmere zomermaanden is het daarentegen niet uit te houden in het kantoor en kunnen de apparaten oververhit raken. Laat daarom tijdens het plaatsen van een tuinkantoor de elektra volledig regelen.

Het is zelfs mogelijk om een toilet te laten installeren in het kantoor. Zo hoef je niet continu uit je focus en comfort gehaald worden om het huis binnen te stappen. Een goed tuinkantoor is voorzien van stroom, isolatie, voldoende buitenlicht en alle voorzieningen die jij belangrijk vindt om de werkruimte een compleet plaatje te maken.

Een stijl naar eigen wensen

Tot slot de vormgeving van het tuinkantoor. Als je hebt besloten dat het laten plaatsen van deze werkruimte voordelig is voor jou, is het aardig lastig om een geschikt kantoortje te vinden. Er worden veel prefab tuinkantoren aangeboden die regelrecht kunnen worden geplaatst. Het kan natuurlijk gebeuren dat deze niet helemaal in jouw smaak zijn. Dan is het altijd mogelijk om een tuinkantoor op maat te realiseren. 

Om het tuinkantoor tot zijn recht te laten komen, is het verstandig om de stijl aan te laten sluiten bij de stijl van de hoofdwoning. Zo ziet het eruit alsof het kantoor deel uitmaakt van de woning, en lijkt het niet op een doodnormale schuur. De binnenkant kun je laten voorzien van isolatie, stuukwerk en stopcontacten om het kantoor leefbaar te maken. Ga ook aan het werk in een vertrouwde omgeving en ervaar zelf meer focus tijdens het thuis werken!

 

Reacties