string(1) "p"
Profielfoto van Dutch Dream Slaapcomfort
Dutch Dream Slaapcomfort
maandag
10:00 - 17:00
dinsdag
10:00 - 17:00
woensdag
10:00 - 17:00
donderdag
10:00 - 17:00
vrijdag
10:00 - 17:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Wanneer is je matras aan vervanging toe?

Wist je dat we gemiddeld één derde van ons leven in bed doorbrengen? Een goed matras en een fijn ligcomfort is daarom geen overbodige luxe.

Wist je dat we gemiddeld één derde van ons leven in bed doorbrengen? Een goed matras en een fijn ligcomfort is daarom geen overbodige luxe. Maar wanneer moet je eigenlijk een nieuw matras kopen? Wij vertellen het je graag!

Een 'goed matras' zorgt voor een goede ondersteuning, een fijn ligcomfort en een rechte lichaamshouding. Dit kan bereikt worden door een matras die volledig bij je wensen en lichaamsbouw past. Daarnaast is het van belang om je matras op tijd te vervangen, deze gaat gemiddeld namelijk 10 jaar mee. Een topmatras is zelfs na gemiddeld 5 jaar aan vervanging toe. Daarna neemt het af in ondersteuning en hygiëne en kunnen klachten ontstaan, slaap je onrustig of word je vermoeid wakker.

''Kan een 'ouder' matras de oorzaak zijn van vermoeid wakker worden?''
Ja zeker. Een matras zonder een goede ondersteuning kan de oorzaak zijn van onrustig slapen. Oudere matrassen zijn vaak (ongemerkt) doorgezakt, waardoor je lichaam niet meer in een rechte lijn ligt. Wanneer dit gebeurt moeten je schouders en heupen de ondersteuning van je onderrug oppakken en zijn ze dus de hele nacht bezig. Daarnaast ligt je lichaam dan niet meer recht en kan dit klachten zoals rug-/ nek-/hoofdpijn en onrustige nachten veroorzaken.


Maar de oorzaak van bovengenoemde klachten hoeft niet altijd aan de leeftijd van je matras te zijn. Dit kan namelijk ook liggen aan een matras die toch niet helemaal bij jou past. Een hard matras kan bijvoorbeeld in het begin je voorkeur hebben, maar als de ondersteuning voor jou niet optimaal is en het niet bij je past, ligt je hier alsnog niet goed op. Daarom is het echt van belang om eerst te testen in bijvoorbeeld een van onze winkels. Hier staan ervaren adviseurs klaar om je te adviseren wat het juiste matras voor jou is.

Eigenlijk zorgt de combinatie van een goede bodem, het juiste matras en een passend kussen ervoor dat je op de juiste manier ondersteund wordt. Uiteraard bepaalt een matras een groot deel van je lighouding. Maar als dit matras op een bodem ligt die ook al aardig aan het doorzakken is, zal ook je matras op een gegeven moment ook mee zakken. Houd daarbij dan ook in je achterhoofd dat we voor de bodem een levensduur van gemiddeld 15 jaar hanteren.

Voor de adviseurs in onze winkels is jou een fijn ligcomfort leveren het allerbelangrijkst. Daarom nemen ze in een ongedwongen sfeer graag de tijd om te adviseren welk matras het beste bij jou past. Met onze 30 jaar ervaring helpen we je heel graag!