Waarom proefslapen zo belangrijk is.

Als een matras  oncomfortabel en slecht voor je lichaam is heb je daar altijd last van. Daarom is een nieuw matras uitproberen erg belangrijk.

Je lichaam moet wennen.

Een matras is één van de belangrijkste producten voor je lichaam. Je spendeert hier ruim een derde van je leven op. Als dit oncomfortabel en slecht voor je lichaam is heb je daar altijd last van. Het is ook niet zomaar een aankoop en vergt ook veel tijd. Je lichaam is niet zomaar gewend aan een matras. Als je bijvoorbeeld je hele leven op een hard matras hebt geslapen maar erachter komt dat je als zijslaper een iets zachter matras nodig hebt, moet je lichaam zich hier goed op aanpassen. Je hebt misschien jarenlang in de verkeerde slaaphouding gelegen waardoor je wervelkolom nooit in een natuurlijke houding lag. Dit kan natuurlijk ook andersom het geval zijn, als je bijvoorbeeld als rugslaper altijd op een te zacht matras hebt gelegen waardoor je te veel inzakte. Dus ook al lig je op een nieuw matras eindelijk goed, dan heeft je lichaam als nog de tijd nodig om te wennen. Het kan dus ook zo zijn dat je op het begin een beetje rugpijn of spierpijn hebt. Dit is volkomen normaal en duurt gemiddeld zo’n 3-6 weken voordat je er helemaal aan gewend bent. Geef je lichaam en het matras dus goed de tijd!

Proefslapen in de winkel vs. thuis

In de winkel krijg je tijd om zelf het matras uit te proberen. Het voordeel hiervan is dat je goede service krijgt van medewerkers die al je vragen kunnen beantwoorden. Daarnaast kan je verschillende matrassen na elkaar uitproberen. Het nadeel van proefslapen in een winkel is dat je het natuurlijk niet echt kan uitproberen tijdens het slapen. Daarnaast kan je lichaam ook niet echt de tijd nemen om aan het matras te wennen. Ook kan het soms zijn dat een medewerker je een iets minder goed matras verkoopt dan dat je eigenlijk nodig hebt. Dit komt omdat winkels een commissie krijgen over matrassen, en dit kan bij het ene merk meer zijn dan de ander.

Bij thuis proefslapen krijg je de kans om in je eigen tijd en slaapkamer het matras uit te proberen. Zo kan je op je gemak en zonder meekijkers rustig het matras uitproberen. Daarnaast geef je je lichaam ook de kans om aan het matras te wennen. En iets in je eigen slaapkamer proberen geeft natuurlijk ook het ultieme gevoel! Het is hier dus wel belangrijk om een proefperiode te krijgen van minstens vier weken. Nadat je lichaam is gewend wil je het comfort natuurlijk ook nog proberen. Een nadeel van thuis proefslapen is dat het niet echt mogelijk is om verschillende matrassen na elkaar uit te proberen.

Proefslapen bij Emma

Bij Emma kan je het Emma matras voor 100 nachten proefslapen! De eerste 3-6 weken zijn voor het wennen aan je lichaam, en daarna voor het uitproberen van het comfort. Mocht het matras je in de tussentijd niet bevallen, dan is dat geen probleem! Wij zorgen ervoor dat je matras gewoon weer kosteloos op wordt gehaald. Je hoeft hiervoor niet de doos te bewaren, daar zorgen wij wel voor! Daarnaast krijg je natuurlijk je aankoopbedrag voor 100% terug.

Ben je benieuwd waarom het Emma matras meervoudig winnaar is? Kijk dan op www.emma-matras.nl