string(1) "p"

De perfecte nachtrust

Het is natuurlijk geen straf om wakker te liggen in een mooi ingerichte slaapkamer.

Maar een slaapkamer moet bovenal zorgen voor een goede nachtrust. Een goed matras kan daarbij niet ontbreken. Wij hebben 3 handige tips voor je, die het vinden van het beste matras iets makkelijker maken. Zo geniet je optimaal van je nachtrust!

Het ideale formaat van je matras

Je kan denken: hoe groter mijn matras, hoe meer ruimte om lekker te slapen. Maar wat als je net een nieuwe liefde hebt en je dolgraag dicht tegen elkaar aan wilt kruipen? Kies dan voor een matras met een afmeting van 140x200. Ook wel het klassieke tweepersoonsmatras genoemd. Ben je al wat langer samen en kun je wat meer ruimte gebruiken tijdens de nacht? Dan klinkt een kingsize bed van 200x200 je misschien wat beter in de oren. Als je niet zoveel ruimte in je slaapkamer hebt, kies dan voor een matras van 160 of 180 centimeter breed.

Vergelijk matrassen op prijs en kwaliteit

Nee, hiervoor hoef je gelukkig niet op je vrije zaterdagmiddag alle winkelboulevards af te struinen. De Consumentenbond test jaarlijks namelijk al de beste matrassen voor je. Scheelt ons een hoop tijd! In 2017 én 2018 heeft de Consumentenbond meerdere keren het Emma matras als beste matras getest. Het matras scoort goed op de levensduur en op de ondersteuning die het matras biedt. Het Emma matras is bovendien ook in andere Europese landen al als beste uit de matrassentest gekomen. Niet voor niets dus het beste matras van Europa en onze favoriet.

Last but not least: Proefslapen!

Na 10 minuutjes proefliggen in een winkel weet je nog niet of een matras voor jou perfect is. Een matras is namelijk erg persoonlijk. Onze belangrijkste tip is daarom om proef te slapen. Pas als je 3 tot 6 weken op een matras ligt, kun je beoordelen of een matras voor jou het beste matras is. Emma matras (dat ene matras dat als Beste uit de Test van de Consumentenbond is gekomen) biedt zelfs tot 100 nachten proefslapen. Kijk op www.emma-matras.nl voor meer informatie over het proefslapen en over het matras zelf.