Fit en vitaal door het leven? Dit is het geheime wapen!

De Emma Hybrid II Matras zorgt voor optimaal comfort.

Wanneer het gaat over fit en gezond door het leven gaat dan kunnen we niet om alle trendy tips heen. Van adviezen om geen koolhydraten meer te eten, tot het nemen van een ijskoud dompelbad. De ene trend volgt de ander in rap tempo op. Het lijkt soms wel of gezonder leven steeds complexer wordt, en veel mensen zien door de bomen het bos ook niet meer. Iets wat goed te begrijpen is, want er zit ook behoorlijk wat tegenstrijdigheden in. Maar één factor -wat eigenlijk heel logisch maar ook een tikje saai is- wordt vaak vergeten en dat is slaap. Slaap is van een invloed op je gezondheid en welzijn wat niet onderschat moet worden. Wanneer je slaap niet goed is, hebben eigenlijk alle andere tips weinig zin want het maakt je onder andere veel minder  effectief. Daarom hier de zaken op een rij die van belang zijn om tot een goede nachtrust te komen.

Wereld Slaapdag

Wat veel mensen niet weten is dat er tegenwoordig zelfs een Wereld Slaapdag is, en wel op 15 maart. Dit is gedaan om mensen nog meer te alert te maken op het belang van voldoende maar ook góede slaap. Dat laatste is namelijk minstens zo belangrijk dan dat je voldoende uren achterelkaar in bed doorbrengt. We noemen dit ook wel kwalitatieve slaap. Wie kleine kinderen heeft zal het ongetwijfeld herkennen, je gaat op tijd naar bed maar je wordt om de paar uur wakker gemaakt door de kleine met  bijvoorbeeld een oorontsteking of nare dromen. Hoe je dan ’s ochtends wakker wordt? Dat hoeven we je denk ik niet uit te leggen. Aan deze lage kwaliteit van een nacht slapen kunnen we weinig doen, behalve de geruststellende woorden uitspreken dat het een fase is. Maar aan andere aspecten van kwalitatief lage slaap kun je wél iets doen. Wanneer je niet voldoende slaap krijgt, gaat je lichaam namelijk wel vragen om energie maar op een andere manier. De kans is groot dat je meer (suikers) zal gaan eten, al dan niet onbewust. Uiteindelijk zul je toch een bron van energie moeten vinden, het lichaam is dan namelijk zo inventief dat ze dat anders in- en aanvult.

Slaapkwaliteit verhogen

De slaapkwaliteit kun je op verschillende manieren verhogen. Soms zijn het verschillende aspecten, soms zal de focus  liggen op één aspect. Allereerst de externe omstandigheden zoals het matras en de slaapkamer. Het matras is echt de basis van een goede nachtrust. De keuze van een matras is niet iets waar je te lichtzinnig over moet denken. Dit heeft namelijk een grote invloed op je welzijn. Daarnaast is de keuze voor het perfecte matras een hele persoonlijke, kies dan ook voor het matras wat aansluit bij jouw wensen en voorkeuren. Op dit moment is het Emma Hybrid II matras een aanrader, door de hybride kenmerken past het zich eenvoudig aan je lichaam aan. Dit is een groot voordeel wanneer je een matras samen met je partner deelt. De kans is groot dat het voor jullie beiden een fijn matras is. Hetzelfde geldt voor het Emma Zero Gravity Kussen, ook een allrounder van hoge kwaliteit. Daarnaast spelen voor goede slaapkwaliteit nog vele andere aspecten een rol, zoals de slaapkamertemperatuur en het blauwe licht waar je ’s avonds aan bloot wordt gesteld. Maar ook het materiaal en de kwaliteit van je bedlinnen kunnen van invloed zijn. Zweet jij bijvoorbeeld ’s nachts erg veel? Dan zou dit kunnen liggen aan je dekbed. Verdiep je hier in en kijk anders of er een andere mogelijkheid is. Ook hier heeft het goede slaapmerk Emma opties voor. Het fijne is dat je daar je spullen ook gewoon eerst kan testen, zo zit je niet aan
hoge kosten vast zonder dat het bijdraagt aan de verbetering van jouw slaapkwaliteit.

Kortom, wil jij fit en vitaal door het leven gaan dan is het aan te raden niet meteen te investeren in allerlei dure diëten en sportabonnementen. Kijk eerst naar de basis. Hoe is je slaap en je slaapkwaliteit? Zodra dit op orde is en je fit wakker wordt, zul jij ook voldoende energie hebben voor de hele dag!