Creëer een hotel chique slaapkamer met raamdecoratie

Iedere hotelkamer ziet er natuurlijk anders uit, maar met deze tips kun je het hotelgevoel ook naar jouw eigen slaapkamer brengen. Dat wordt genieten!

Ons leven speelt zich op het moment voornamelijk thuis af. We investeren daarom meer dan ooit tevoren in een fijne plek om te wonen en werken. De slaapkamer wordt daarbij niet overgeslagen. Het gevoel van een hotel halen we in huis. Een hotel chique slaapkamer is een echte luxe en laat je helemaal tot rust komen.

Iedere hotelkamer ziet er natuurlijk anders uit, maar met deze tips kun je het hotelgevoel in jouw slaapkamer brengen. En natuurlijk kun je deze sfeer ook doortrekken naar een hotel chique interieur.

Kies voor een groot bed met prachtig beddengoed

Hotelkamers hebben bijna altijd een groot bed met heerlijk beddengoed. Een groot bed mag uiteraard niet ontbreken in een hotel chique slaapkamer. Alleen niet iedere slaapkamer is geschikt voor een groot bed. Met mooi beddengoed, een sprei en meerdere kussens kun je jouw bed opmaken zoals ze dat doen in de mooiste hotels.

Rijke stoffen en materialen

Een luxe hotelgevoel creëer je met rijke stoffen en materialen. Denk dan aan een behang met een mooie textuur, rijke stoffen zoals velours en zijde en de warmte van hout, bamboe of een wollen kleed. En tot slot: durf een statement te maken in je hotel chique slaapkamer.

In een hotelkamer springt er vaak één wand uit – meestal de wand achter het bed – door een opvallend behang, mooie muurschildering, knalkleur of houten ombouw. Deze tip kun je ook heel goed toepassen in een hotel chique interieur.

Combineer raamdecoratie met luxe gordijnen

In de slaapkamer staat verduisteren waarschijnlijk bovenaan je wensenlijst. In een donkere kamer kom je namelijk beter tot rust. Uitgeslapen wakker worden willen we allemaal. Raamdecoratie is dan ook onwijs belangrijk in een hotel chique slaapkamer. Niet alleen voor de verduistering, maar ook voor het creëren van privacy. Een zondagochtend breng je toch het liefst in bed door?

Met raamdecoratie kun je echt alle kanten op: shutters, houten jaloezieën, geweven hout en vouwgordijnen om er maar een aantal te noemen. Voor een luxe hotelgevoel combineer je deze raamdecoratie met verduisterende gordijnen. Kies bijvoorbeeld voor een fluwelen stof.

Sfeervolle verlichting

In de slaapkamer draait het om ontspannen en rust. Verlichting heeft grote invloed op de sfeer in je slaapkamer. Kies daarom voor dimbare lampen en een mooie tafellamp of wandlamp naast je bed. Met sfeervolle verlichting is het fijn om ’s avonds eerder in bed te kruipen met een goed boek.

Ontspannen in een heerlijke stoel

Heb je ruimte over in je slaapkamer? Plaats er dan een mooie stoel. De dag rustig beginnen met een kop koffie, het lezen van en goed boek of de krant of gewoon lekker naar buiten staren. Je komt volledig tot rust en kunt ontspannen zoals je in een hotel doet. Heerlijk!

Leg een vloerkleed onder je bed

Een zacht vloerkleed onder je voeten als je uit bed stapt. Dat is toch heerlijk? Leg een groot (hoogpolig) vloerkleed onder je bed. Zo kun je aan beide kanten uit bed stappen zonder op een koude vloer te stappen.

Met deze tips tover je jouw slaapkamer om tot een hotel chique slaapkamer. Advies nodig bij het kiezen van jouw raamdecoratie? Bezoek één van onze verkooppunten of vraag een telefonisch adviesgesprek aan