Wooninspiratie: donkere raamdecoratie trend

De keuze voor donkere raamdecoratie is al geruime tijd erg populair. Wat ons betreft hoog tijd om deze trend eens extra uit te lichten.

De keuze voor donkere raamdecoratie is al geruime tijd erg populair. Het is dan ook niet zonder reden een trend die je waarschijnlijk veelvuldig terugziet bij diverse woonbloggers en in magazines. Wat ons betreft hoog tijd om deze trend eens extra uit te lichten en jou tegelijkertijd te voorzien van fijne wooninspiratie!

        

Echte interieur matchmaker

Als we het over donkere raamdecoratie hebben, kun je vooral denken aan varianten met een antracietkleurige of zwarte afwerking. Waarom dan precies deze kleuren zo geliefd zijn, valt op verschillende manieren te verklaren. Een donkere kleur valt allereerst vrij makkelijk te combineren met een licht en neutraal interieur. En aangezien de minimalistische en Scandinavische interieurstijlen momenteel erg in trek zijn, past een antracietkleurige of gedurfde zwarte touch hier natuurlijk perfect bij. Het brengt de boel als het ware in balans en geeft een lichte of neutrale woonruimte extra body of de nodige knusheid. Anders gezegd: ‘hygge’ (een bekende term om gezelligheid te beschrijven in het Deens).

        

Niet alleen de combinatie met lichte en neutrale kleuren is een topper, want donkere raambekleding laat een urban jungle interieur bijvoorbeeld helemaal tot leven komen. Het opvallende contrast tussen antraciet/zwart en natuurlijke groene tinten is namelijk prachtig! De combi van groen en zwart geeft woonruimtes bovendien een chique uitstraling.

''Met donkere raamdecoratie leg je de welverdiende nadruk op je raampartijen, welke doorgaans vaak onbedoeld op de achtergrond vallen door onopvallende raambekleding.''

Twee vliegen in één klap

Misschien denk je dat donkergekleurde jaloezieën, geweven hout, rolgordijnen of andere raamdecoratie je woonruimte een duistere uitstraling geven. Toch is niets minder waar, want elk type kun je vanzelfsprekend instellen naar de gewenste lichtinval. Zo creëer je eigenlijk twee vliegen in één klap: zowel een sfeervol interieur als een mooie, natuurlijke inval van dag- en zonlicht.

        

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van raamdecoratie in donkere tinten? Download dan hier alvast onze brochure, zodat je op je gemak kunt bekijken welke opties een mooie match zijn met jouw interieurstijl. En heb je vragen, dan voorzien onze Zonnelux specialisten je uiteraard graag van een (telefonisch) advies!