Foto: 2022/pexels-max-vakhtbovych-5998136__1_.jpg

De belangrijkste dingen om op te letten bij het kopen van een nieuw matras

Een goede nachtrust is essentieel voor een gezond, gelukkig en productief leven. Het hebben van een fijn en stevig bed is hiervoor de basis.

Jesse 13 December 2022

Het kan echter moeilijk zijn om te weten welk soort matras je moet kiezen. Het aanbod is namelijk enorm! Als je op zoek bent naar een nieuw matras, zijn er zes belangrijke punten waarop je moet letten om de beste nachtrust te krijgen. Dit zijn het comfort niveau, het materiaal, de ondersteuning, de duurzaamheid en de prijs. Elk van deze factoren moet zorgvuldig worden overwogen bij de uiteindelijke beslissing, omdat ze allemaal een rol spelen bij de kwaliteit van de slaap. Lees verder voor meer informatie over de zes belangrijkste zaken waarop je moet letten bij het kopen van een nieuw matras.

De prijs

Een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden is de prijs. De prijsklasse van een matras loopt sterk uiteen. Er zijn matrassen te verkrijgen van een paar honderd euro tot een paar duizend euro. Over het algemeen weerspiegelt de prijs van een matras de kwaliteit ervan. Toch zijn er ook plekken zoals bij beddenzaak Maastricht waar je kwalitatieve matrassen kun kopen voor een hele goede prijs! Neem dan ook snel een kijkje. 

Comfortniveau

Comfort is een zeer belangrijke factor bij het kopen van een nieuwe matras. Een goede matras moet stevig genoeg zijn voor een goede ondersteuning, maar ook zacht genoeg voor een goede nachtrust. Je slaaphouding en gewicht zijn factoren die ook een rol spelen bij het comfort. Als je een rugslaper bent, raden we een steviger matras aan, terwijl zijslapers vaak meer comfort geboden worden op een zachter matras. Als je zwaarder bent, kun je op zoek gaan naar een matras met stevigere ondersteuning, zodat je niet te veel wegzakt. Je kunt een matras op comfort testen door er in de winkel een paar minuten op te gaan liggen. Dit voelt misschien een beetje raar, maar een matras is een flinke investering. Dit is dan ook een goede manier om erachter te komen of een matras echt goed ligt. Wil je verzekerd zijn van comfort? Probeer dan eens een Pullman matras uit. 

Het materiaal

De in de matras gebruikte materialen hebben een grote invloed op de duurzaamheid en levensduur. Hoogwaardige en duurzame materialen zorgen ervoor dat het matras lang meegaat. Sommige materialen zijn van betere kwaliteit dan andere, en sommige zijn zelfs gecertificeerd voor betere gezondheidsvoordelen. Natuurlijke materialen zoals wol, natuurlatex en kokosnootkaf worden al duizenden jaren gebruikt om comfortabele matrassen en ander beddengoed te maken. Deze materialen zijn niet alleen duurzamer, maar ook biologisch afbreekbaar en van nature hypoallergeen. Ze veroorzaken minder snel allergieën of irriteren de gevoelige huid. Synthetische materialen, zoals polyester en polyurethaan, zijn goedkoper en gaan ook lang mee. 

Reacties