Wi-Fi smart plug - Stroommeter

Bedien allerlei elektrische apparaten op afstand door ze eenvoudigweg op deze draadloze smart plug aan te sluiten en via de Wi-Fi-router met je smartphone of tablet te verbinden. De stroommeter houdt het verbruik bij. Lees de review van Marc.

Getest door:

Even voorstellen...

Ik was vooral op zoek naar een stroommeter die ik makkelijk ergens kon plaatsen en goed kon bijhouden wat iets zo de hele dag verbruikt. Dit om te kijken waar bij ons thuis ons sluimerverbruik zou zitten. Ik ben benieuwd of dat lukt met deze stroommeter van Nedis.

Simpel aan te sluiten

De installatie is erg simpel, volg de instructie en je bent binnen een paar minuten klaar. Verder ziet de stekker er stevig uit . Ook qua veiligheid is deze plug in orde, als hij overbelast wordt schakelt hij vanzelf uit. Het aansluiten gaat erg goed, de stekker is zó verbonden. Ik heb hem gekoppeld aan mijn Google Home en dat ging prima. Daarnaast werkt hij ook met Alexa, maar dit heb ik zelf niet getest.

Eenvoudig het verbruik inzien

Op de stekker zelf zit één knop, hiermee kun je hem aan en uit zetten In de Nedis-app kan je een schema aanmaken of een timer instellen. Zo kun je bepalen wanneer je wilt dat het apparaat wat je op de stekker hebt aangesloten aan of uit gaan. Dit kun je voor alle dagen in de week instellen of per dag iets anders doen. Het mooie van deze stekker is dat je heel goed kunt zien wat het huidige gebruik is of wat je per dag hebt verbruikt. Ideaal als je wilt weten of het apparaat zuinig is of niet of wat het nu precies verbruikt.

Makkelijk te bedienen

Hij is makkelijk te bedienen en ook als je hem uit het stopcontact haalt en daarna weer ergens anders plaats zie je hem weer vanzelf in je app op je telefoon. Hij onthoud dus je instellingen van wifi en dergelijke. Hij is wel groot; in een verlengdoos neemt hij soms twee stekkergaten in beslag vanwege zijn omvang.

Conclusie

Een fijne stekker, hij doet precies wat het moet doen. Hij is eenvoudig te installeren en bedienen. Via de Nedis-app kun je verschillende scenario's aanmaken, wat erg handig is. Verder werkt hij prima via Google Assistant. Zo heb ik hem tijdens de feestdagen getest, en er de kerstverlichting op aangesloten. Ideaal dat ik kon vraag aan google: "Doe de kerstboom aan of uit" en tevens kon zien wat het verbruik was van de kerstverlichting.

.....
Reacties