string(1) "p"

Wat is een goede instaphoogte van een bed?

Iedereen heeft een uniek slaapprofiel én dat uit zich niet enkel in de combinatie van een gepersonaliseerde bedbodem en matras.

Iedereen heeft een uniek slaapprofiel én dat uit zich niet enkel in de combinatie van een gepersonaliseerde bedbodem en matras. Ook de instaphoogte is een belangrijke eigenschap van een bed.

De instaphoogte of lighoogte wordt bepaald door de hoogte van de bedbodem, de matras en de poten. De afstand van de grond tot het bovenvlak van de matras is idealiter 45 tot 60 centimeter, maar dit varieert in functie van jouw lengte.

Hoe bepaal je de juiste instaphoogte?
Ga op de bedrand zitten. Staan je voeten plat op de grond en vormen je onder –en bovenbenen een rechte hoek van 90°? Dan zit je goed. De juiste hoogte belast je knieën en rug minder bij het in- en uitstappen.

Voordelen van een aangepaste instaphoogte
Een aangepaste instaphoogte maakt jouw leven veel comfortabeler! Het vergemakkelijkt ook het dagelijks opmaken van jouw bed. Want met een bed op aangepaste hoogte vermijd je een overbelasting van je rugspieren en extra druk op de tussenwervelschijven. Wanneer je hier rekening mee houdt bij de keuze van de bedpoten, maakt het ook het kuisen een stuk gemakkelijker.

Ben je tot de vaststelling gekomen dat jouw bed te laag is? Geen probleem!
Onze dealers, die je terug vindt op https://www.ergosleep.com/nl/vind-een-dealer  , helpen je graag de geschikte hogere poten te vinden.

Benieuwd naar meer slaaptips? Neem gerust een kijkje op onze blog: https://www.ergosleep.com/nl/blog.