Foto: Tover-je-slaapkamer-om-tot-een-luxe-suite

Tover je slaapkamer om tot een luxe suite

Hoe zorg je ervoor dat je dat je slaapkamer elke avond aanvoelt als een luxe suite.

Guido van Loon

Steeds meer willen we het vakantiegevoel thuis vasthouden. Hoewel je na terugkomst van een vakantie vaak weer snel opgaat in de orde van de dag, kun je er door middel van je inrichting thuis wel voor zorgen dat je huis aanvoelt als een luxe vakantiebestemming.

Helemaal sinds de pandemie en de huizencrisis willen we onze woning het liefst omtoveren tot een waar paradijs. Nu alles ook nog eens steeds duurder wordt en een vakantie er misschien niet altijd meer in zit, zou het helemaal geweldig zijn als we in onze eigen slaapkamer dat luxe hotel gevoel kunnen ervaren. Dat begint natuurlijk bij het allerbelangrijkste doel van je slaapkamer: een goede nachtrust. Hoe zorg je ervoor dat je elke avond het gevoel hebt dat je een luxe hotelbed instapt en op welke manier kun je er nog meer voor zorgen dat je slaapkamer aanvoelt als een echte suite?

Slapen op wolkjes

Misschien wel het meest belangrijk in de make-over van je slaapkamer naar een heerlijk luxe slaapparadijs is het matras. Een matras kan een behoorlijke investering zijn, maar gaat gelukkig in de meeste gevallen wel zo’n 10 jaar mee. Bovendien breng je heel wat uren van je leven door op bed, dus dit is niet het item waar je op wilt besparen. Hoe kies je het beste matras voor jou? Dat is heel erg persoonsgebonden. Wat de één fijn vindt liggen, vindt de ander wellicht helemaal niks. Bovendien is het ook afhankelijk van je slaaphouding. Ga daarom altijd proefliggen in een winkel voordat je een matras koopt, of kies er eentje met de optie om thuis proef te slapen. Denk er bij het uitkiezen van een matras aan dat het in ieder geval je lichaamsgewicht goed moet kunnen opvangen en verdelen en dat het goed de contouren van je lichaam kan ondersteunen. Het belangrijkste is dat je wervelkolom mooi recht ligt, het kan zijn dat je daarvoor een wat zachter matras moet kiezen. Dat hangt helemaal af van jouw gewicht en lichaamsbouw.

Het beste beddengoed

Wat geeft je bed nu dat echte luxe hotelgevoel naast het beste matras? Juist, het beddengoed. Niets is zo lekker om je bed in te kruipen onder een heerlijk zacht aanvoelend beddengoed. Kies voor een topkwaliteit katoen zoals bijvoorbeeld katoen satijn. Die voelt ontzettend soepel en zacht aan. Ook percal katoen wordt gezien als een van de meeste luxe opties. Katoenen beddengoed is prettig omdat het ademt en vochtabsorberend is, wat zorgt voor een betere nachtrust.

Wellness gevoel met een badkamer en suite

Je ziet het steeds vaker: slaapkamers met een badkamer en suite. Dit betekent dat de slaapkamer en de badkamer eigenlijk in één en dezelfde ruimte zitten. Je loopt vanuit je bed zo de douche of het bad in. De beide ruimtes worden zo een prachtig geheel, wat een heel weelderig gevoel geeft. Ook bijvoorbeeld een losstaand bad in de slaapkamer is populair. En dat is ook wel logisch, want het zorgt voor het meest ultieme ontspannen en luxe gevoel. Wil je echt nog een stapje verder gaan en heb je de ruimte en het budget? Plaats dan ook een sauna in je badkamer en suite. Stel je eens voor. ´S avonds voor het slapen gaan duik je nog even de sauna in om vervolgens heerlijk ontspannen en helemaal zen je bed in te stappen onder het meest zachte beddengoed.

Verf ook je plafond in dezelfde kleur

Welke kleuren je ook kiest voor je slaapkamer, om de ruimte echt tot een geheel te maken, staat het prachtig wanneer je het plafond ook mee schildert in dezelfde kleur. In chique hotelkamers wordt vaak gekozen voor een meer donkere kleurstelling, omdat dit juist voor die luxe uitstraling zorgt, maar uiteraard is het aan jou wat je het mooist vindt. Welke kleur je ook kiest, vergeet dus niet het plafond mee te nemen. Zo wordt het niet alleen een geheel maar voelt het ook aan als een knusse en gezellige ruimte.

Het zit hem in de details

Om de slaapkamer helemaal af te maken komt het uiteindelijk aan op de details. Dat de meubels mooi bij elkaar passen, dat de kleur van het beddengoed mooi aansluit op de kleur op de muur en dat het mooi sfeervol is verlicht. Probeer daarnaast de slaapkamer ook rustig en schoon te houden. Maak elke ochtend je bed op, zodat het er netjes uitziet wanneer je ‘s avonds de kamer weer binnenloopt. Zo kun je nog meer en langer genieten van je eigen luxe suite thuis.

Reacties