Profielfoto van MooieEnSuite.nl

MooieEnSuite.nl

Dorpstraat 143, 5504 HD Veldhoven

Over ons

Al jarenlang zijn wij specialist op het gebied van het bouwen van authentieke kamers ensuite. Wij maken alles op maat en u kunt kiezen tussen de Belle Epoque stijl of de jaren 30 stijl. Door het deurprofiel van uw woning te reproduceren, zorgen we ervoor dat het lijkt alsof de kamer en suite altijd al heeft bestaan.

UW KAMER EN SUITE, AUTHENTIEK EN OP MAAT GEMAAKT

Een kamer ensuite, betekent een suite met dubbele deuren tussen de voor- en achterkamer van een uit. Dit fenomeen is in de 18e eeuw ontstaan en werd in de 19e eeuw als standaard genomen in de architectuur. In de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog is de kamer ensuite verdwenen uit de architectuur van het binnenhuis. Doordat de bouw minder gericht was op stijl en meer op de snelheid en kwantiteit, is de kamer ensuite langzaam vervaagt uit de binnenhuisarchitectuur.

TERUGKOMST KAMER EN SUITE

Tientallen jaren geleden werd het fenomeen weer opnieuw toegepast in de architectuur. In de hedendaagse bouw vinden we veel nieuwe woningen waarbij kamer en suites worden toegepast. Ook in bestaande woningen worden vaak verbouwingen aangevraagd om deze stijl weer toe te passen. Dit was niet alleen vanwege de waardering van de oude details in een woning maar ook vanwege het praktische nut van een kamer en suite. De mogelijkheid bestaat om de kamers van elkaar af te sluiten.

STIJLEN

Er bestaan twee stijlen binnen de kamer ensuite. Namelijk de moderne variant en de klassieke variant. De moderne variant onderscheid zich van de klassieke variant door de combinatie van de traditionele functie in een moderne uitstraling, met vlakke panelen en glas in lood. De klassieke variant is te herkennen aan de taps toelopende doorloop van de kasten, hoge deuropeningen en lijsten. Beide stijlen zijn erg mooi binnen een woonhuis.

Bezoek voor meer informatie onze website: www.mooieensuite.nl