Maak van jouw badkamer een oase van rust

De badkamer is dé ideale plek om even lekker tot rust te komen na een drukke dag.

Guido van Loon 02 April 2022

Dan is het wel zo fijn als jouw badkamer ook de rust uitstraalt waar jij op zo’n moment behoefte aan hebt. Hieronder geven we een aantal tips voor het creëren van stijlvolle en rustgevende badkamers. Succes!

Zorg voor een rustige inrichting

Als we rust willen krijgen in het hoofd, is het ook belangrijk om rust te creëren in onze omgeving. Kies daarom bij het inrichten van de badkamer voor badkamer meubels met kalme kleuren. Ga voor rustgevende kleuren en patronen bij het kiezen van badkamertegels, zodat er een kalme sfeer heerst in de badkamer.

Ga voor sfeervolle verlichting

De juiste verlichting is een belangrijk aspect bij het creëren van sfeer. Vaak zijn we kieskeurig over de verlichting in de woonkamer en slaapkamer, maar niet over de verlichting in de badkamer. Vaak hangt er in de slaapkamer een standaard plafondlamp waarbij één verlichtingsstand gebruikt kan worden: standje fel! Niet heel bevorderlijk voor de sfeer. Maak hier voorgoed een einde aan en kies voor een lamp in de badkamer die sfeer uitstraalt en waarbij je de verlichtingsstand kunt aanpassen naar jouw eigen voorkeur.

Zorg voor orde

We kennen allemaal wel het gevoel wanneer je tijdens een hotelovernachting de badkamer binnenstapt: het gevoel van luxe, rust en orde. Dit kun jij ook in een handomdraai in jouw eigen badkamer creëren. Orden alle los slingerende spullen in bakjes en berg deze op in een badkamermeubel of -kastje. Ga je een kast uitzoeken voor je badkamer? Kies er dan een met een deur. Open kasten ogen een stuk rommeliger dan kasten met een deur. Kies bij het uitkiezen van een wasmand ook voor een wasmand met deksel. Overvolle wasmanden met kleding ogen ook een stuk rommeliger dan wasmanden met deksel.

Voeg planten toe

Je ziet ze steeds vaker in huis: planten! Je kunt deze in de woonruimte plaatsen, maar ook in de badkamer. Naast een gezellige bijdrage in huis, hebben planten nog meer voordelen. Planten dragen namelijk bij aan de luchtkwaliteit in huis en zorgen voor meer rust en een betere concentratie.

Voeg een geur toe

Een lekkere geur creëert meteen de feeling van luxe badkamers. Het gebruiken van een geur draagt bij aan een luxer, relaxter en verzorgd gevoel. Kies voor een paar leuke en sfeervolle geurkaarsjes en/of een geurstokjes in de badkamer. Deze zorgen voor een aangename geur én zijn leuk ter decoratie.

Ga aan de slag!

Kortom, wil je een oase van rust creëren in jouw badkamer? Dan kan dat dit door middel van een aantal stappen. Begin met het ordenen van de badkamer, pas rustige kleuren toe, kies voor dimbare sfeerverlichting en creëer meer rust en sfeer. Dit laatste doe je door een aantal leuke kaarsjes, decoratieve spulletjes of planten neer te zetten.

Reacties