Het droomhuis voor tieners

Het is voor tieners belangrijk om een eigen plek te hebben. De slaapkamer is daarbij om te toveren tot een tienerkamer met chill plek in eigen stijl.

06 Maart 2021

Daarmee is al een goede stap gezet om een droomhuis voor tieners te realiseren. Heb je meerdere kinderen in de tienerleeftijd dan zijn er nog veel meer mogelijkheden. Zo is de tuin erbij te betrekken om bijvoorbeeld een keuze te maken uit trampolines, waar de tieners zich op kunnen uitleven. Ontdek hier nog mee ideeën om tieners een droomhuis te geven.

Aparte chill ruimte

Als je ruimte genoeg in huis hebt, is het ideaal om een aparte chill ruimte voor je tiener te maken. Een ruimte waarin er gelegenheid is om met vriendinnen of vriendinnen onderuit te hangen en films te kijken. Zo is het ook mogelijk om er een gameroom van te maken, al naar gelang de hobby van je kind. Een chill room is bijvoorbeeld in een grote kelder te realiseren, maar de zolderruimte is daar eveneens geschikt voor. Bovendien blijft de slaapkamer zo het domein van je kind om te slapen en studeren.

Eigen koelkast en proviand

Tieners zijn in een leeftijd dat er nooit genoeg eten kan zijn en dan vooral lekkere snacks die zo voor het grijpen liggen. Daar hoort natuurlijk ook een fris drankje bij en wat is dan leuker om een eigen koelkast tot de beschikking te hebben. Die kan dan mooi in de aparte chill ruimte staan, zodat je kind niet steeds naar de keuken hoeft te lopen. Laat je kind zelf anders de voorraad steeds bijvullen in de eigen koelkast en proviandkast. Dan geef je meteen een stukje verantwoordelijkheid uit handen. Als er niets meer is, is er niets meer.

Richt een sportruimte in

Je kan er voor tieners ook een droomhuis van maken door een sportruimte in te richten. De trampoline kan mooi in de tuin, maar het is niet altijd geschikt weer om daarop te springen. Daarom is het ook goed dat je tieners de gelegenheid geeft om binnen energie kwijt te raken. Er zijn allerlei tafeltennistafels geschikt om in de sportruimte te plaatsen, maar ook een tafelvoetbalspel is natuurlijk ideaal net als een pooltafel. Het komt ook voor dat je kind alleen is zonder vrienden, vriendinnen, broers of zussen. Dan is het handig dat je tiener zichzelf sportief kan vermaken. Er zijn in dat opzicht fitnesstoestellen beschikbaar net als boksballen en andere sportattributen om sportief aan de slag te gaan.
 

Reacties