Foto: 2020/6-tips-slaapkamer-efficie__nt-inrichten.jpg

6 tips om je slaapkamer efficiënter in te richten

Heb je een kleinere slaapkamer of wil je deze voor meerdere doeleinden gebruiken? Dan is het belangrijk deze efficiënt in te richten.

We hebben een aantal praktische tips voor je verzameld om dit voor elkaar te krijgen:

1. Kies de juiste kleerkast

Het kiezen van de juiste kleerkast is een goed begin om de ruimte zo efficiënt mogelijk in te delen. Zorg dat je al je kleding in je kleerkast kwijt kunt, maar ook wat ruimte over hebt voor andere items als schoenen, accessoires of badhanddoeken. Kijk wat voor kleerkast het beste in de ruimte past. In sommige slaapkamers zal een hoekkleerkast het makkelijkste zijn, terwijl in andere slaapkamers een rechtstaande kleerkast meer efficiëntie biedt.

2. Kies voor een hoogslaper

Een hoogslaper geeft je meer ruimte om meubelstukken of items kwijt te kunnen én maakt de kamer optisch groter. Een hoogslaper is ideaal wanneer je de slaapkamer bijvoorbeeld ook als kantoorruimte wilt gebruiken, of voor andere doeleinden wat extra vloerruimte nodig hebt.

3. Schaf een dressboy aan

Een dressboy is ideaal om de welbekende ‘kledingstoel’ te vervangen en zo wat extra ruimte vrij te spelen in je slaapkamer. De dressboy kan gebruikt worden om de kleding van die dag op te hangen, maar is ook ideaal om accessoires zoals sjaals en hoeden op kwijt te kunnen.

4. Kies voor inklapbare meubels

Heb je weinig ruimte maar moet je toch een bureau in je slaapkamer kwijt? Kies dan voor een inklapbare variant die je tegen de muur in kunt klappen. Dit soort bureaus zijn te koop, maar zijn ook zelf te maken wanneer je een beetje handig bent (en wel zin hebt in een DIY project). Op deze manier bespaar je ruimte, kun je de kamer op een efficiënte wijze omtoveren tot kantoor en kun je na werktijd direct in bed kruipen.

5. Gebruik de muren

Probeer de muren niet te vol te hangen met decoratieve items, maar gebruik ze wel voor opslag. Vergeet vooral de vergeten ruimtes niet zoals de ruimte boven de deur, aan de deur zelf of achter het bed. Dit zijn ideale plekken om wat planken kwijt te kunnen die je vervolgens kunt vullen met boeken, decoratieve items of materialen.

6. De ruimte onder het bed

Ook de ruimte onder het bed mag niet vergeten worden. Deze ruimte (als je een wat hoger bed hebt) is bij uitstek geschikt als opslagplaats. Schaf een aantal manden aan of maak zelf lades die perfect onder je bed passen om hier extra spullen in kwijt te kunnen.

Reacties