Foto: Meisje_bed

De logeerkamer inrichten doe je zo

Zo richt je een veelzijdige, praktische en uitnodigende logeerkamer in!

Guido van Loon

Die extra kamer in huis: de logeerkamer, de rommelkamer, het kantoor. Vaak geven we die extra kamer allerlei functies. Maar blijven vrienden of familie regelmatig een nachtje slapen? Dan wil je ze wel een fijne slaapplek kunnen bieden. Zo richt je een veelzijdige, praktische en uitnodigende logeerkamer in!

Een bed voor de logeerkamer

Gebruik jij de logeerkamer inderdaad ook als kantoor én rommelkamer én washok én speelruimte voor de kinderen? Dan wil je vast zoveel mogelijk ruimte besparen. Gelukkig zijn er veel soorten bedden die weinig ruimte innemen, maar je gasten toch een comfortabele slaapplek bieden.

  • Slaap- of bedbank: gebruik je de logeerkamer ook als leefruimte of kantoor, kies dan voor een slaap- of bedbank. Heb je geen logés, dan kan je het meubel gewoon als bank gebruiken. Blijft er iemand overnachten, dan heb je het in een mum van tijd tot bed omgetoverd. Er zijn zelfs tweepersoons bedbanken!

  • Vouwbed: van een vouwbed heb je vrijwel geen last. Ingeklapt neemt een vouwbed weinig ruimte in en omdat hij op wielen staat, kun je hem eenvoudig verplaatsen naar een plek waar hij niet in de weg staat. Vouwbedden zijn er tot zo’n 120 centimeter breed, inclusief opvouwbaar matras. 

  • Hoogslaper: een meer permanente oplossing is een hoogslaper. Een hoogslaper is altijd klaar voor gebruik, zonder veel ruimte op te eisen. De ruimte eronder kun je namelijk prima gebruiken voor opslag. En je kunt er ook gerust een bureau onder kwijt.

Een dekbed voor logés

Naast het bed zelf neemt het beddengoed natuurlijk ook ruimte in beslag. Het is zonde om voor die paar logés per jaar een dekbed voor de zomer en winter aan te schaffen en op te slaan. Kies daarom voor een all-year-dekbed! Die kun je het hele jaar door gebruiken, zeker als de temperatuur in de logeerkamer niet al te veel schommelt.

Wollen deken of plaid

Ook slim: schaf voor de logeerkamer alleen lakens aan. Die bieden voldoende comfort in de zomer en nemen veel minder ruimte in beslag dan een dekbed. In de winter geef je de gast een extra wollen deken of sprei. Heb je geen logés, dan kan je die deken of sprei ook gewoon lekker zelf op de bank gebruiken!

 

 

Reacties