string(1) "p"

De tuinkamer als verlengstuk van de woning

De afgelopen jaren vervulde een terrasoverkapping vooral de rol van brug tussen het huis en de tuin. Tegenwoordig is het een verlengstuk van de woning.

Brug tussen het huis en de tuin.

De afgelopen jaren vervulde een terrasoverkapping vooral de rol van brug tussen het huis en de tuin. Het was een plek waar je buiten van de eerste en de laatste zonnestralen kon genieten, om in de zomer lekker te ontbijten en van een lange avond te genieten of als tijdelijke wintertuin om de planten te beschermen tegen vorst.

Verlengstuk van de woning

Tegenwoordig is een terrasoverkapping echt een verlengstuk van het huis. Het is een tweede woonkamer, een comfortabele ruimte die het hele jaar door bruikbaar is. In steeds meer gevallen wordt een terrasoverkapping dan ook uitgebouwd naar een tuinkamer en een houten buitenverblijf wordt met glazen wanden afgesloten.
Door deze omslag verdient een tuinkamer of buitenverblijf niet alleen dezelfde aandacht als elke andere kamer in huis, het is ook een visuele opening naar buiten toe. Een tuinkamer aan huis heeft een unieke esthetische aantrekkingskracht. Het ontwerp van een terrasoverkapping en tuinkamer wordt daarom steeds belangrijker, met als doel een uitstekende integratie met de rest van het huis. Verlengstuk van de woning

Lekker veel licht in de tuinkamer

In vergelijking met andere ruimtes in huis, wordt de tuinkamer bepaald door zijn helderheid en verbinding naar buiten toe. De huidige trend is om de bijdrage van licht in de tuinkamer zoveel mogelijk te maximaliseren. Bij Metalura doen we dit door het optimaliseren van het glasoppervlak. Zo zorgt de stevige aluminium constructie voor een solide basis voor het glazen dak. Een aluminium constructie geeft zowel charme aan een klassieke als moderne ruimte. Dankzij de grote glaspartijen, is een tuinkamer van Metalura uniek in zijn soort. De grote hoeveelheid glas zorgt voor de mogelijkheid om de ruimte in een persoonlijke stijl te decoreren, om het een eigen sfeer te geven.

Kortom een glazen aanbouw aan het huis is een unieke kans om te spelen met licht en transparantie, en de garantie op meer wooncomfort.